3 redenen om oordopjes te dragen met carnaval - Audinc.nl

door | aug 2, 2018 | Interviews

3 redenen om oordopjes te dragen met carnaval

Als je dit hebt aangeklikt is de kans groot dat je binnenkort carnaval gaat vieren. Allemaal heel leuk, maar je loopt hierbij wel veel kans om gehoorschade op te lopen.

 

1. Het voorkomt gehoorschade en tinnitus

 

gehoorschade-leraren

 

Spreekt voor zich als je de bovenstaande tabellen hebt bekeken. In principe horen alle oordopjes je te beschermen tegen gehoorschade. Toch blijkt in de praktijk dat niet ieder soort oordopje even goed werkt en sommige kunnen zelfs in je oor kapot gaan (Dit is niet schadelijk, maar je verliest zo wel de bescherming). Met de oordopjes van Gehoorprotectie zit je zeker goed. Zo kun je de komende jaren nog blijven feesten.

 

2. Je kunt de muziek beter horen

 

Festival? 4 redenen om oordopjes mee te nemen

 

Alhoewel niet iedereen de muziek Opmaat gemaakte oordopjes filteren het lawaai, maar zorgen ervoor dat je de muziek juist wel goed hoort. En dat is toch precies wat je wilt als muziekliefhebber?

 

3. Je kunt elkaar beter horen

 

Festival? 4 redenen om oordopjes mee te nemen

 

Je vraagt jezelf misschien af, ”kan ik mijn vrienden dan nog wel verstaan met die oordopjes in?”.

 

Jazeker. Als je op maat gemaakt oordopjes draagt, kun je elkaar juist beter verstaan. Dit is een van de grote verschillen met wegwerp-oordopjes, die vaak al het geluid blokkeren. Onze op maat gemaakte oordopjes filteren alleen de schadelijke geluiden. Gesprekken voeren lukt hierdoor juist beter.

 

Dat zorgt er overigens ook voor dat je beter kunt flirten met leuke jongens of meisjes tijdens carnaval. In sommige gevallen kun je zelfs horen wat de twee dames achter je over je zeggen…

 

Let op! Speel jij in een band of harmonie?

 

Mensen die in (carnavalsband) spelen moeten extra waakzaam zijn. Daarmee loop je nog meer kans op gehoorschade. Wist je dat een trompet gemiddeld al zo’n 90 dB aan geluid produceert?

 

De kans is groot dat je dit niet zoveel zegt. Daarom hebben we hieronder een tabel gemaakt om je een beeld te geven:

 

0dB Absolute stilte
20dB Ruisen van de wind
40dB Rustige woonwijk
60dB Gespreksniveau
80dB Auto, intensief wegverkeer
90dB Stereotoren op vol vermogen
100dB Popconcert, discotheek
120dB Pijngrens
130dB Blijvende gehoorschade
150dB Explosie
190dB Raket

 

Het geluid van een trompet is dus bijna net zo hard als dat van een gemiddelde discotheek. Als dit nog niet verontrustend genoeg is hierbij ook nog een overzicht hoe lang het duurt voordat je gehoorschade oploopt:

 

80dB 8 uur
83dB 4 uur
86dB 2 uur
89dB 1 uur
92dB 30 minuten
95dB 15 minuten
98dB 8 minuten
101dB 4 minuten
104dB 2 minuten
107dB 1 minuut
110dB 30 seconden
113dB 15 seconden

 

 

”Allemaal leuk en aardig, maar volgens mij proberen jullie gewoon oordopjes aan te smeren omdat jullie eraan verdienen”

 

Dat klopt, we verdienen er inderdaad aan. Het is namelijk ons werk. Toch zouden we dit werk niet doen als we niet inzagen hoe belangrijk het is om zuinig te zijn op je oren. Wij van Gehoorprotectie hebben ook altijd ons eigen setje op maat gemaakte oordoppen bij.

 

Veel mensen hebben spijt omdat ze vaak zonder enige bescherming naar kroegen en festivals zijn geweest. Ze hebben nu last van gehoorschade en andere oor-aandoeningen. Laat het bij jouw alsjeblieft niet zover komen.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...