Wij van Audinc zijn altijd opzoek naar manieren om onze producten te kunnen verbeteren. Naast dat we het zelf interessant vinden om met nieuwe ontwikkelingen te experimenteren komt het natuurlijk ook jou als klant ten goede. Want een vernieuwd product zorgt vrijwel altijd voor betere bescherming, meer comfort of soms zelfs leuke extra’s zoals bluetooth. Onlangs ontdekte we echter een nieuwe techniek niet zozeer te maken heeft onze producten zelf, maar wel het oordoppen aanmeten.

De kans is groot dat je als bezoeker van onze site op de hoogte bent van het feit dat wij oordoppen op maat produceren. Voordat we dit kunnen doen, moeten we eerst een afdruk maken van je gehoorgang. Dit doen we door zogeheten ‘siliconen pasta’ in je oor te spuiten, die we vervolgens hard laten worden. Dit klinkt misschien gek, maar in de praktijk valt het eigenlijk best mee.

Als het spul inmiddels een vaste vorm heeft aangenomen dan halen we het voorzichtig weer uit het oor. De afdruk die op deze manier gemaakt is gebruiken we vervolgens om een setje oordoppen te maken dat speciaal is afgesteld op jouw oor.

Toch zijn er mensen die vinden dat het makkelijker kan. Zo kregen wij afgelopen week bezoek van twee personen die ons een uitgebreide demonstratie gaven over een nieuwe metehode.

Waar we nu nog otoplastieken aanmeten door middel van een fysieke afdruk, gingen zij met een soort camera de gehoorgang in. Vervolgens maakte de bijbehorende computer een scan van het oor. De hiermee verkregen informatie kon vervolgens weer gebruikt worden om oordoppen te produceren welke perfect bij het oor van de eigenaar passen.

Uiteraard hebben wij het ook zelf mogen testen en kunnen beamen dat het werkt. Of we in de toekomst zelf ook met dit systeem gaan werken weten we nog niet, maar het is in ieder geval wel interessant!

Meer over onze producten is te vinden op de productpagina’s.