door | mrt 17, 2019 | Gehoorbescherming Zwemmen

De voordelen en nadelen van zwemdoppen

Ondanks het alsmaar groeiende aanbod aan sporten en andere vrijetijdsbestedingen blijft zwemmen erg populair. Toch zijn er ook mensen die het liever niet doen, omdat ze dan water in hun oor kunnen krijgen. Gelukkig kunnen zwem oordoppen op maat daarbij helpen.

Zwemmen is een activiteit die ontzettend veel voordelen heeft. Niet alleen is het super gezond, de kans dat je blessures oploopt is ook nog eens erg klein. Dit in tegenstelling tot sporten als fitness en hardlopen, waar de men nogal eens wat oploopt. Toch zijn er ook tijdens het zwemmen weleens ongemakken.

Veel mensen klagen namelijk over water dat in hun oren loopt. Met name personen welke buisjes in hun oren hebben. Niet alleen is het gevoel onprettig, maar er kunnen ook allerlei irritaties ontstaan. Dit is echter te voorkomen.

Wanneer men op maat gemaakte zwem oordoppen draagt zal er geen water in het oor kunnen komen. Dit omdat deze variant oordoppen het oor perfect weten af te sluiten. Daarnaast zitten ze vanwege het speciale materiaal ook nog eens comfortabeler dan universele oordoppen of watten.

Tevens zit er een speciaal filter in de oordopjes verwerkt die ervoor zorgt dat belangrijke geluiden (zoals instructies van de badmeester) nog prima te horen zijn. Het oor is dus geheel afgesloten voor water, maar niet voor geluid.

De prijs ligt echter net wat hoger dan reguliere oordopjes, maar ze gaan wel veel langer mee. Tevens zijn ze gemaakt van drijvend materiaal, zodat je ze niet meteen kwijt bent als ze in het water vallen. Al komt het vanwege de pasvorm eigenlijk zelden voor dat ze uit het oor vallen. Indien gewenst kun je er ook een handig draagkoord bij krijgen.

Heb jij regelmatig last van water tijdens het zwemmen of douchen? Bekijk dan de productpagina voor zwem oordoppen. Bij vragen mag je natuurlijk ook altijd – geheel vrijblijvend – contact opnemen.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...