Blog | Gehoorbescherming op het werk | Wanneer noodzakelijk? | Audinc

door | apr 20, 2019 | Gehoorbescherming Werkplek

Gehoorbescherming op het werk | Wanneer is dat noodzakelijk?

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_color=”” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”” padding_bottom=”” padding_left=”” padding_right=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”true” min_height=”” hover_type=”none” link=”” first=”true”][fusion_text]

Allemaal leuk en aardig dat festivalseizoen, maar hoe zit het als je op het werk ook last hebt van lawaai? Ook dan kun je otoplastieken aanschaffen. Sterker nog, in veel gevallen heb je zelfs recht op gehoorbescherming op het werk. In deze blog lees je hoe dat precies zit.

Dat zaken als vuurwerk en harde muziek slecht zijn voor je gehoor, dat weten we over het algemeen wel. Toch zijn er ook andere situaties waarin je schade aan je gehoor kunt oplopen. Bijvoorbeeld op je werkplek.

Het bekendste voorbeeld van een beroep waarin je continue aan lawaai wordt blootgesteld is de bouw. Dit natuurlijk vanwege de vele machines en gereedschappen die flink wat geluid produceren. Hetzelfde geldt voor de horeca. Hier is het geluid vaak nog meer aanwezig, omdat in dit soort gelegenheid de muziek vrijwel altijd volop aanstaat.

Toch zijn er ook andere beroepen waar het risico op gehoorschade erg groot is. Denk bijvoorbeeld aan mensen welke op het vliegveld werken. Wist je trouwens ook dat basisschooldocenten trouwens ook veel herrie te voortduren krijgen?

Oordoppen kunnen hierbij helpen. In het bijzonder de op maat gemaakte soort, omdat deze fijner zijn om te dragen en betere bescherming bieden. Ze zijn tevens voorzien van een speciaal filter, waardoor vrijwel alleen het lawaai gefilterd wordt en gesprekken voeren nog steeds mogelijk is.

Het enige nadeel is misschien de prijs, maar gelukkig kun je de oordoppen ook vergoed krijgen. Als het gemiddelde geluidsniveau op jouw werkplek namelijk hoger komt dan 80 db, dan is je werkgever verplicht om gehoorbescherming aan te bieden. Dit vanwege de Arbo wetgevingwet.

Hoe men erachter komt wat dit gemiddelde geluidsniveau is? Dit kunnen wij voor je uitzoeken met een geluidsmeting. Deze is in veel gevallen gratis en indien gewenst kun je daarna meteen oordoppen laten aanmeten. Als je meer informatie wilt, neem dan vrijblijvend contact op. Of lees hier meer informatie over gehoorbescherming op het werk.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...