Het risico dat je met carnaval loopt op de dansvloer - Audinc.nl

door | aug 2, 2018 | Interviews

Het risico dat je met carnaval loopt op de dansvloer

Het risico dat je met carnaval loopt op de dansvloer

 

  • Wat die piep in je oren is
  • Waarom deze piep schadelijk is
  • Hoe je deze piep voortaan kunt voorkomen
  • Wanneer deze piep echter onschuldig is
  • Wat je nu kunt proberen om de piep te verlichten

 

Carnaval, het feest van verkleden en gezelligheid. Naast een kater loop je echter nog een  risico tijdens deze dagen. Wat dit precies is zullen we in deze blog voor je uitleggen.

 

De kans is aanwezig dat jij jezelf nu al verheugd op de carnaval. Een paar dagen feesten en gek doen, wie wil dat nou niet? Toch moet tijdens dit feest ook oppassen.

 

Met carnaval krijgt niet alleen je lever, maar ook je oren het flink te voorduren. De kans is namelijk aanwezig dat je het grotendeel van de dag in de luide muziek staat. Dit klinkt misschien gezellig, maar het is niet echt goed voor je gehoor.

 

Vooral mensen die achter de bar werken lopen veel risico. Of wat dacht je van de mensen die in een dweilorkest spelen? Een groep muzikanten bij elkaar produceert al snel zo’n 100 db. Of dat schadelijk is? Je ziet het in de tabel hiernaast.

 

 Gehoorschade

 

Bij langdurige blootstelling aan herrie kunnen de trilhaartjes in je oor beschadigd raken. Wanneer er tussendoor geen ruimte is voor rust (en daarmee herstel) dan worden de trilharen definitief beschadigd. Er is dan sprake van blijvende gehoorschade. Herstel of genezing is niet mogelijk.

 

Tinnitus

 

Toch is het grootste gevaar van te lang in de herrie staan is toch wel tinnitus. Deze aandoening is namelijk nog niet te genezen. Mensen die eraan lijden horen continue een geluid wat er niet is. Je kunt jezelf voorstellen dat je daar na een paar dagen helemaal gek van zult worden.

 

Veel mensen met tinnitus hebben dit opgelopen nadat ze voor lange tijd blootgesteld zijn aan lawaai. Dit kan tijdens het werk gebeurt zijn, maar ook in de kroeg.

 

Op maat gemaakte oordoppen

 

Gelukkig is er een uitkomst, namelijk oordoppen. Het nadeel is alleen dat veel mensen die niet fijn vinden zitten. Ze vallen uit of blijven juist weer steken. Daarom raden wij op maat gemaakte oordoppen aan. Deze zitten niet alleen fijner, de bescherming is vaak ook een stuk beter.

 

Je hebt deze oordoppen in verschillende categorieën. Motorrijders kunnen het beste motordoppen aanschaffen, terwijl mensen die een betere nachtrust willen meer aan slaapdopjes hebben.

 

Jij als carnavalsvierder bent het meest gebaat met muziekdoppen. Deze bevatten een speciaal muziek filter dat de herrie filtert, maar ervoor zorgt dat de muziek net zo goed te horen is.

 

Betere gesprekken voeren

 

Wist je dat muziek oordoppen nog een ander voordeel hebben? Ze houden weliswaar het ‘’schadelijke’’ geluid tegen, maar zorgen ervoor dat gesprekken voeren wel goed blijft gaan. In de meeste gevallen kun je elkaar zelf beter horen. Klinkt dat ongeloofwaardig? Probeer het maar eens uit!

 

‘’Ja, maar…wat als ik ze kwijtraak?’’

 

Er is natuurlijk een kans dat je de op maat gemaakte oordopjes ergens laat liggen. In principe is de kans redelijk klein, maar in een dronken bui zien wij het nog wel misgaann. Vandaar dat het mogelijk is om garantie te krijgen. Dit zorgt ervoor dat je bij verliess recht hebt op een nieuwe set.

 

Dit was onze waarschuwing voor carnavalsvierders. We hopen dat je deze blog niet als bemoeizuchtig hebt beschouwd, maar juist leerzaam. Mocht je nog vragen hebben dan zijn wij altijd vrijblijvend te bellen of mailen. We wensen je in ieder geval een hele fijne carnaval!

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...