100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Interview met de Eindhovense DJ Rudy Lime

DJ Rudy Lime

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Interview met Dj “Rudy Lime”, uit Eindhoven, over het belang van Gehoorprotectie.

Hey Rudy, kun je vertellen wie je bent en wat voor muziek je maakt?

Ik ben Ruud van den Muijzenberg, 25 jaar oud, geboren in Geldrop en enkele jaren woonachtig in Eindhoven.

Sinds mijn 16e ben ik helemaal verslaafd aan dance muziek, en toen ben ik ook begonnen met draaien. Destijds begon ik met vinyl, en het draaien van hardstyle. In de loop van de jaren heb ik veel kleinschalige boekingen gehad en ben ik veel “achter de schermen” aan het werk geweest als evenemententechnicus, organisator en A&R management van een platenlabel.

In 2008 begon ik met mijn muziekplatform “Nightfall” waarin beleving centraal staat. Later heb ik dat omgevormd naar een maandelijkse podcast welke inmiddels via iTunes en Beatport verkrijgbaar zijn, en staan er evenementen in de planning.

Vanaf 2011 ben ik begonnen met het draaien onder de naam “Rudy Lime”, waarin Rudy is afgeleid van mijn voornaam en de Lime staat voor het toevoegen van een verfrissend element.

Begin 2013 besloot ik mijn vaste baan op te zeggen en me volledig op de muziek te gaan richten.
Dat heeft me op hele korte termijn ook mijn eerste internationale boekingen opgeleverd. Zo ben ik overgevlogen naar New York en heb ik twee weken later in Denemarken kunnen optreden. De kers op de taart was toch wel de boekingsaanvraag voor de 303LOVERS Arena op Lakedance (15.000 bezoekers).

Hoe zorg jij ervoor dat je geen gehoorbeschadiging oploopt?

Als ik evenementen bezoek draag ik altijd gehoorbescherming. Ook op het podium houd ik het volume goed in de gaten.

Heb je ooit een nare ervaring gehad met je gehoor, of een ervaring die je is bij gebleven?

Ja, oordoppen vergeten, waardoor je de dag erna met piepen blijft zitten en na het optreden een tijd lang zeer slecht kan horen.

Heeft dat ervoor gezorgd dat je gehoorbescherming bent gaan gebruiken?

Ja en de voorlichting van collega dj’s, die al langer in deze branche bezig zijn.

Toch zijn er vandaag de dag ook mensen die wel weten hoe slecht harde muziek voor je oren is, maar daar toch niets mee doen. Wat vind je daarvan?

Knap stom, je hebt maar één paar oren. Mijn advies is dus: zuinig zijn op je gehoor! Dat betekent dus niet dat je met gehoorbescherming niet kan genieten van de uitgaans scene, ik heb met oordoppen in ook geen problemen met het communiceren met andere mensen.

Welke collega dj’s ken jij die ook oordoppen op maat gebruiken?

Hardwell, Zany, D-Wayne, Beaurice, eigenlijk iedereen die ik tegen kom.

Je draait al jaren in het clubcircuit en het afgelopen jaar gaat als een trein. Kun je dit nog verbeteren?

De planning is meer eigen producties te gaan maken en meer continuïteit in de Nightfall podcast te hebben. En ook richten op het organiseren van eigen evenementen.

Wat zijn je plannen met je producties?

Mijn eigen producties moeten een verlengstuk zijn van mijn optredens. Ik ben nog altijd een DJ die op het podium staat, geen producer. Als ik een bepaald punt wil bereiken tijdens een set, wil ik voor dat punt dus een eigen productie maken.

Wat bedoel je met meer continuïteit in de Nightfall podcast?

Meer dan 1 editie per maand leveren. Daarnaast via meerdere kanalen verspreiden en misschien ook guest mixes van bevriende DJ’s introduceren.

Je geeft aan met eigen evenementen te gaan beginnen, wat kunnen we hiervan verwachten?

Nightfall is een concept waar beleving in centraal staat. Het is ten slotte zo dat als je “uit” gaat, je op zoek bent naar een ontsnapping uit je dagelijkse leven. Het ondergaan van de zon brengt je geleidelijk naar een andere wereld, waarin je zintuigen geprikkeld worden. Voor mij is dat de perfecte manier om een soort verhaal te vertellen, zodat je even ontsnapt. Dit doe ik al via mijn podcast, maar ik zie geen reden waarom ik dit niet in een evenementenvorm neer zou kunnen zetten.

Voegt het dragen van oordoppen ‘iets’ toe aan de geluidsbeleving? Dan wel positief of negatief?

Eigenlijk heeft het dragen van gehoorbescherming alleen maar een positief effect op mij, omdat communicatie makkelijker word en vervelend rand geluid weg gefilterd word. Na een optreden voel ik me ook frisser.

Zie jij het gebruik van oordoppen toenemen in de toekomst?

Ja, dat denk ik zeker! Al vind ik dat de uitgaans gelegenheden ook actiever rekening gaan houden met geluidsniveaus.

Tot slot: hoe zie jij de toekomst van het uitgaansleven?

Ik denk dat festivals en nacht evenementen steeds populairder gaan worden, omdat de beleving daar elke keer anders is!

Wil jij meer weten over het soort oordoppen dat Rudy draagt? Bekijk dan deze pagina.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN
beurs in Düsseldorf

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Dit om te kunnen netwerken met [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel, waarbij gehoorbescherming otoplastieken nodig zijn

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2023
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop