Blog | Jean Hofman schreef 'Nooit meer stil' | Een lied over tinnitus | Audinc

door | aug 25, 2018 | Overige onderwerpen

Jean Hofman schreef ‘Nooit meer stil’ | Een lied over tinnitus

De kans is groot dat jullie als volgers van Audinc weleens van tinnitus gehoord hebben. Deze aandoening zorgt ervoor dat je constant een (of meerdere) geluid hoort dat er eigenlijk niet is. Dit kunnen piepjes zijn, maar bijvoorbeeld ook een bromtoon of geruis. In sommige gevallen vergelijkbaar met de piep die je hoort na het uitgaan, maar dan dus de hele dag door.

 

Je kunt je voorstellen dat men hier na een tijdje helemaal gek van kan worden. Mensen met heftige tinnitus willen er daarom ook dolgraag vanaf te zien te komen. Al is er momenteel helaas nog geen genezing mogelijk…

 

Er kunnen meerdere oorzaken achter tinnitus zitten, maar de meest voorkomende is gehoorschade. Het te lang blootgesteld worden aan lawaai kan namelijk voor een beschadiging in het oor zorgen. Met als gevolg niet alleen gehoorverlies, maar soms dus ook tinnitus.

 

Zowel gehoorschade als tinnitus kunnen voorkomen worden door het dragen van oordoppen. Deze dempen namelijk het lawaai en beschermen daarmee je gehoor. Je zou kunnen zeggen dat oordopjes hierdoor nagenoeg onmisbaar zijn voor iedereen die vaak uitgaat of concerten bezoekt. Toch zijn er helaas veel mensen die het belang ervan nog niet helemaal inzien.

 

Vandaar dat Jean Hofman, muzikant en bezorgde vader, een nummer heeft geschreven over tinnitus. Dit lied heeft als doel dat muziek tijdens het uitgaan en bij concerten voortaan minder hard wordt gezet. Wij vinden dit natuurlijk een geweldig initiatief. Je kunt het nummer hieronder beluisteren.

We zijn vooral benieuwd wat jullie van het lied en de bijhorende boodschap vinden. We snappen dat al het gedoe rondom te harde muziek wat overdreven klinkt, maar de feiten wijzen echter uit dat gehoorschade wel degelijk een steeds groter wordend probleem is. Vandaar de we graag horen wat jullie ervan vinden. Reageren via Facebook mag dus altijd.

 

Wil jij meer weten omtrent gehoorschade en het dragen van oordoppen? Blijf dan onze blogs lezen, volg ons via Facebook en stuur een mail als je vragen hebt.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...