door | jul 28, 2019 | Gehoorbescherming Motor

Motor oordoppen aanmeten | Waarom ook jij hier profijt van hebt!

Het is de afgelopen week misschien net een tikje te warm geweest, maar buiten dat is dit het ideale seizoen om met de motor op pad te gaan. Je loopt echter wel het risico om gehoorschade op te lopen. Dit omdat zowel de motor als het windruis een enorm belasting op je gehoor kunnen zijn. Motor oordoppen / otoplastieken aanmeten kan er echter voor zorgen dat je dit gemakkelijk kunt voorkomen.

Motorrijden is een mooie sport, maar brengt een hoop lawaai met zich mee. Ondanks dat jij dit als motorrijder waarschijnlijk juist leuk vindt is je gehoor hier ongetwijfeld minder blij mee.

Dit omdat het windruis dat je via de helm hoort toch al snel 95 decibel bedraagt en dergelijk lawaai vanaf 80 db schadelijk kan zijn. Ondanks dat je jezelf prima een paar minuten aan 80 decibel kunt blootstellen is een half uur rijden met 100 db toch een heel ander verhaal. Dit omdat hoe hoger geluidsniveau, hoe sneller je schade oploopt.

Naast gehoorverlies kan het ook voorkomen dat je hierdoor last krijgt van tinnitus. Dit is een aandoening waarbij je constant een vervelende piep hoort. Of een ander geluid dat er eigenlijk niet is.

Gehoorschade voorkomen

Er is gelukkig een manier om jezelf tegen het lawaai te beschermen, namelijk met op maat gemaakte oordoppen. Deze filteren het lawaai, maar gelukkig kun je daarbij nog wel belangrijke verkeerssignalen waarnemen. Dit omdat deze dopjes voorzien zijn van een speciaal filter dat je gehoor niet afsluit, maar het geluid alleen wat dempt.

Als je van deze gehoorbescherming wilt genieten dan moeten wij daarvoor motor oordoppen aanmeten. Er wordt dan een afdruk van jouw oren gemaakt, waarmee wij vervolgens unieke motor oordoppen mee kunnen maken die precies in jouw oren passen. Met als gevolg zowel maximaal comfort als een optimale bescherming.

Meer informatie omtrent motor oordoppen aanmeten lees je op onze product pagina.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...