door | feb 10, 2019 | Gehoorbescherming Motor

Motor oordoppen | Nu extra voordelig | Motorbeurs Utrecht

Onlangs hoorde we iemand zeggen dat ze geen motor oordoppen nodig had, omdat haar uitlaat blijkbaar weinig lawaai maakte. Alhoewel deze uitspraak in theorie misschien aannemelijk klinkt, loop je in de praktijk nog steeds erg veel risico op gehoorschade. Waarom dat is? Dat kun je lezen in de onderstaande blog. Uiteraard bieden we ook een oplossing!

Rijden met Motor Oordoppen

Motorrijden is een erg leuke hobby. Als jij zelf ook een motor hebt dan kun je daar ongetwijfeld over meepraten. Wel lopen mensen die regelmatig gaan touren veel kans op gehoorschade. Niet alleen vanwege de uitlaat, maar ook omdat er tijdens het rijden veel sprake is van windruis. Als je bijvoorbeeld een snelheid hebt van 100 kilometer of meer dan is het bijbehorende lawaai te vergelijken met dan van een drilboor. (Bron)

 

Dit klinkt wellicht vergezocht, maar er zijn al vele motorrijders die gehoorschade hebben opgelopen. Bijvoorbeeld de man in dit artikel. Hij liep tinnitus op en hoort nu permanent een piep in zijn oor. Ook spreken we regelmatig mensen die na het rijden last van hun oren hebben. Wanneer jij regelmatig op hoge snelheid rijdt dan is er dus een grote kans dat je uiteindelijk last gaat krijgen van deze zaken.

 

Natuurlijk zijn er oordopjes, maar veel mensen vinden die niet zo fijn zitten. Of ze zijn bang dat deze er tijdens het rijden uitvallen. Het dragen van oordoppen kan echter ook zonder deze ongemakken. Er zijn namelijk ook motor oordoppen die speciaal op maat gemaakt worden.

 

Het voordeel van deze oordoppen is dat ze een stuk prettig zijn om te dragen, gezien het feit dat ze speciaal op jouw oren worden afgestemd. Daar komt bij dat ze niet zomaar uit je oor zullen vallen. Toch zullen je oren niet volledig van de buitenwereld afgesloten zijn. Vanwege het speciale filter kun je belangrijke verkeerssignalen namelijk nog prima horen.

 

Motor oordoppen met speaker

 

Het is ook mogelijk om speciale gehoorbescherming met ingebouwde speakers te laten maken. Deze bevatten indien gewenst ook een microfoon, om zo handig te kunnen communiceren met mede motorrijders. Ondanks de extra functies wordt het lawaai even goed gefilterd als bij reguliere motor oordoppen.

 

Oordoppen met korting

 

Vanwege het feit dat wij onze oordoppen in ons eigen laboratorium maken (en er niet allerlei partijen tussenkomen) kunnen we de prijzen laag houden. Desondanks geven we binnenkort nog wat extra korting op onze motor oordoppen. Bezoekers van de Motorbeurs in Utrecht kunnen hun oordoppen namelijk bij onze stand laten aanmeten en betalen hiervoor een stuk minder dan gewoonlijk. Uiteraard ben je ook gewoon welkom voor vrijblijvend advies.

 

Dit evenement zal duren van donderdag 14 tot zondag 17 februari. Je kunt ons vinden in hal 11 bij stand D016. Meer informatie over de beurs en de mogelijkheid om tickets te bestellen zijn hier te vinden.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...