Nieuwe oordoppen filteren geluid zeurende partner - Audinc.nl

door | mrt 30, 2017 | Interviews

Nieuwe oordoppen filteren geluid zeurende partner

Ben jij het gezeur van je partner af en toe ook helemaal beu? Dan komt er misschien een oplossing voor jou. We zijn namelijk met een nieuw soort filter bezig waardoor ”irritante” geluiden tegengehouden kunnen worden.

 

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij onlangs een eigen laboratorium gebouwd. Hierin ontwikkelen we zelf onze op maat gemaakte oordoppen. Uiteraard word iedere set voorzien van een bijpassende filter. Muziekdoppen krijgen een muziekfilter en motordoppen een filter speciaal ontwikkeld voor motorrijders.

 

Onlangs kwam een van onze medewerkers met het idee om die filters eens nader te onderzoeken. Waarom worden bepaalde geluiden door een filter tegengehouden en kunnen andere wel waargenomen worden? Is er voor ieder geluid een filter te ontwikkelen? We gingen met deze vraag naar een audicien. Het bleek dat er hierin vele mogelijkheden zijn.

 

Ieder geluid heeft namelijk een bepaalde frequentie. Een filter kan afgestemd worden op zo’n frequentie. Het bleek dat een ”zeurende” stem vaak een andere frequentie heeft dan een normale stem. Wat dus betekent dat er een filter gemaakt kan worden die het geluid van een zeurende stem tegenhoud, maar de rest wel zal doorlaten. Hetzelfde kan mogelijk gemaakt worden voor andere irritante geluiden, zoals:

 

  • Huilende baby’s
  • Blaffende honden
  • Monotone leraren
  • Straatmuzikanten

 

Aangezien veel mensen zich aan deze geluiden storen hebben wij besloten om ook echt wat met dit soort filters te gaan experimenteren. In de toekomst kan het dus mogelijk zijn om een voetbal wedstrijd te volgen zonder dat je jezelf hoeft te ergeren aan een vrouw die steeds vragen stelt. Het zal echter niet werken wanneer de persoon met een normale frequentie praat, dus dat is nog even een aandachtspuntje.

 

Wil je op de hoogte blijven van dit product? Blijf dan Gehoorprotectie volgen en like onze Facebook-pagina

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...