Nieuws | Ook geluidsregels voor bioscopen en sportscholen | audinc.nl

door | dec 23, 2018 | Gehoorbescherming Algemeen

Ook geluidsregels voor bioscopen en sportscholen

Moeten bioscopen en sportscholen zich nu ook aan geluidsregels houden?

 

Onlangs publiceren wij een blog over hard geluid in de bioscoop. Alhoewel je in filmtheaters misschien niet zoveel risico loopt als in een kroeg kan het volume ook tijdens het kijken van de nieuwe Avengers flink oplopen. Met als resultaat dat er al gevallen bekend zijn van mensen die gehoorschade hebben opgelopen in de bioscoop.

 

Vandaar dat ook bioscoopketens zich gaan houden aan de geluidsregels die voor festivals, poppodia en andere evenementen al gelden. Ook sportscholen en studentenverenigingen hebben gezegd mee te doen.

 

Deze geluidsregels zijn als volgt: er geldt een maximaal gemiddelde van 103 decibel per 15 minuten. Tevens moeten er betaalbare oordoppen in het gebouw aanwezig zijn. Het verkooppunt moet daarbij ook makkelijk te vinden zijn.

 

Wij vinden dit een erg goed initiatief, omdat hard geluid vaker voorkomt dan men over het algemeen denkt. Niet alleen bouwplaatsen en festivals zijn risicovol, maar ook sportclubs met harde muziek brengen risico’s met zich mee. Of bijvoorbeeld sommige activiteiten die door de eerder genoemde studentenverenigingen georganiseerd worden.

 

Er is een kans dat je nu denkt ”Is het tegenwoordig nodig om altijd en overal oordopjes in te doen?” 

 

Dit is gelukkig niet nodig. Je hoeft echt niet van ieder geluid te schrikken,  zolang je maar niet te lang in het lawaai staat. Het is dus niet erg om eventjes het kantoor binnen te lopen terwijl daar de radio op hoog volume staat.

 

Een hele middag in de herrie zitten is echter een ander verhaal. Probeer in dat geval het volume net wat lager te zetten of draag oordoppen. Een simpele radio zal niet snel schade veroorzaken, maar toch is het niet slim om deze continue op het hoogste volume aan te hebben staan.

 

Tijdens concerten is het daarentegen wel belangrijk om goede oordoppen te dargen.

 

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...