door | mei 11, 2019 | Overige onderwerpen

Oordoppen waardoor je niks meer hoort?

”Bestaan er oordoppen waardoor je niks meer hoort?” is een vraag die wij wel eens krijgen. Meestal vanuit interesse, maar soms ook omdat iemand hier echt naar opzoek is. In deze blog zullen wij je hier meer over vertellen.

 

De reden dat mensen oordoppen dragen is in de meeste gevallen om geluid tegen te houden. Meestal wil men dit om zo gehoorschade te voorkomen, maar soms ook om rustig te kunnen slapen.

 

Goede oordoppen op maat zijn voorzien van een filter dat schadelijke geluiden weet te dempen. Er zijn meerdere soorten filters beschikbaar en de een dempt wat zwaarder dan de andere.

 

Mensen die in de bouw werken hebben bijvoorbeeld een zwaardere filter nodig dan muziekliefhebbers die het geluid maar een klein beetje zachter willen hebben.

 

Heel soms krijgen we het verzoek om oordoppen waardoor je niks meer hoort te laten maken. Al moeten we die mensen teleurstellen. Het is namelijk niet mogelijk om oordoppen te produceren welke letterlijk alles kunnen tegenhouden.

 

Geluid (trillingen) komt namelijk ook via andere kanalen het hoofd in, bijvoorbeeld het schedel en de neus. Alhoewel dat klein beetje geluid onschadelijk is kunnen we om die reden dus geen oordoppen welke alles tegenhouden garanderen. Ook andere alternatieven zoals oorkappen hebben dat effect niet.

 

Mocht jij er echter zeker van willen zijn dat je geen storende omgevingsgeluiden meer hoort dan zou je kunnen kiezen voor zogeheten sleeves, ook bekend als opzetstukjes.

 

Dit is een soort op maat gemaakt ”hoesje” speciaal afgestemd op speakertjes naar keuze. Wanneer jij bijvoorbeeld hele luxe oordopjes hebt dan kun je er een speciaal opzetstukje bij laten maken. Hiervoor moet je eerst een afdruk van je oren laten maken, zodat wij er een sleeve van kunnen maken welke perfect in jouw oren past.

 

Hiermee combineer je de kwaliteit van luxe oordopjes met de pasvorm van op maat gemaakte oordoppen. Meer informatie in deze blog.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...