Nieuws | RIVM waarschuwt voor harde muziek tijdens uitgaan | audinc.nl

door | apr 8, 2018 | Nieuwsberichten

RIVM waarschuwt voor harde muziek tijdens uitgaan

Geluidsniveau Horeca

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft onlangs gewaarschuwd dat het geluidsniveau in cafés en discotheken niet hoger mag komen dan 102 decibel. Dit natuurlijk vanwege het risico op gehoorschade.

Als het gaat om bezoekers jonger dan 16 zou die grens nog lager moeten zijn, namelijk 96 dB. Jonge kinderen zouden blijkbaar nog minder kunnen hebben, voor hen is alles hoger dan 91 dB al teveel volgens het RIVM. Ook geeft men dat dit het maximale niveau voor ieder individu kan verschillen, omdat de ene persoon gevoeliger is dan de andere.

Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, die dit advies van het RIVM heeft gekregen, kan het waarderen en gaat de komende tijd in overleg met de uitgaanssector om eventuele afspraken te kunnen maken.

Ook wij zijn blij met deze ontwikkeling. Hoe meer mensen zich bewust zijn van gehoorschade, hoe beter. Toch vinden we 102 decibel nog steeds vrij hoog. Dit omdat men vanaf 80 db al risico loopt op gehoorschade. Het is daarom dat we 91 dB een veel betere grens vinden. Mits je af en toe een pauze neemt, zodat je niet te lang in het lawaai staat.

De kans is echter klein dat de gemiddelde horecabezoeker zich zoveel met gehoorschade zal bezighouden. Wat wij ergens ook begrijpen: je gaat een lekker avondje uit en wilt jezelf niet teveel zorgen maken. Toch is gehoorschade wel degelijk een ding om voor op te passen.

Wat ons betreft zijn op maat gemaakte oordopjes nog de beste oplossing. Hierdoor krijg je niet alleen de perfecte bescherming, ze zitten ook nog eens comfortabel. Dit zorgt ervoor dat je ze gewoon in kunt doen en verder niet al teveel hoeft na te denken. Ideaal dus om zorgeloos te kunnen stappen.

Meer informatie is te vinden op onze pagina gehoorbescherming muziek. Bij vragen of opmerkingen kun je natuurlijk ook altijd eens vrijblijvend contact met ons opnemen.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...