Nieuws | VeiligheidNL lanceert campagne tegen gehoorschade | audinc.nl

door | mrt 9, 2019 | Nieuwsberichten

VeiligheidNL lanceert campagne tegen gehoorschade

De organisatie VeiligheidNL heeft een campagne gelanceerd met de naam ”Knoop dit goed in je oren”. Het doel hiervoor is ouders informeren over gehoorschade. Men werkt hiervoor samen met rapper Idaly.

Het door VeiligheidNL georganiseerde onderzoek wist aan te tonen dat zo’n 94% van alle kinderen in de leeftijdscategorie 10 t/m 15 jaar regelmatig oortjes of een koptelefoon gebruikt om te gamen of muziek te luisteren. Daarnaast blijkt uit een onderzoek onder basisscholieren dat maar liefst 25% aangeeft weleens in piep gehoord te hebben na het gebruik van een koptelefoon of oortjes. In hetzelfde onderzoek geeft desondanks slechts 4,5% van de ouders aan dat hun kinderen weleens last hebben gehad van een piep bij het gebruik van deze middelen.

Hieruit blijkt dat de meeste ouders onwetend zijn wat betreft de risico’s op gehoorschade. VeiligheidNL vindt dit een kwalijke zaak en wil er daarom ook iets tegen doen. Vandaar de ”Knoop dit goed in je oren” campagne.

Rapper Idaly

In samenwerking met rapper Idaly is er speciale versie van diens videoclip opgenomen waarin je hoort hoe muziek klinkt voor iemand met gehoorschade. Een handige vergelijking tussen het origineel en deze aangepaste versie is hier te bekijken. Tevens zie je daar een handig overzicht van verschillende soorten oortjes en koptelefoons.

Volumebegrenzer

Ondanks dat het dragen van onze gehoorbescherming natuurlijk niet samengaat met gebruiken van een koptelefoon juichen we deze campagne natuurlijk wel toe. We kunnen daarom ook iedere gebruiker aanraden om zich bewust te zijn van de volumebegrenzer die op vele van deze oortjes en koptelefoons zit. Uiteraard is het daarnaast belangrijk dat deze ook serieus genomen wordt. Probeer te vermijden dat je muziek luistert op maximaal volume!

VeiligheidNL is een stichting die zich al ruim 30 jaar actief inzet om de hoeveelheid ongevallen in Nederland te kunnen verlagen. Meer informatie over deze organisatie is te vinden op de website.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...