door | sep 28, 2018 | Gehoorbescherming Muziek

Oordoppen Amsterdam | Lees hier waar en waarom!

Naast de beste kwaliteit oordoppen willen we mensen ook graag informeren over het gehoor en gehoorschade. Daarom hebben we onlangs een oordoppen Amsterdam blog geschreven die hieronder te lezen is.

 

Oordoppen Amsterdam?

 

Amsterdam is een prachtige stad, maar er wordt wel veel herrie geproduceerd. Niet alleen op straat, maar ook in de vele concertzalen en uitgaansgelegenheden. Alhoewel dit natuurlijk de bedoeling is, mag het wat ons betreft wat zachter. Het huidige geluidsniveau zorgt namelijk voor een hoog risico op gehoorschade.

 

Toch is de kans vrij klein dat men in de nabij toekomst het geluid zachter gaat zetten. Luide muziek blijft ondanks de risico’s erg populair. Alhoewel er niks mis is met genieten van harde beats kunnen ze wel zorgen voor enkele nare complicaties aan het oor.

 

Allereerst is er tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Ken je die piep welke je hoort na het bezoeken van een concert? Of als gevolg van een lange avond in de discotheek? Mensen met tinnitus horen continue een dergelijk geluid. Een eenmalige piep is niet zo erg, maar als je deze 24 uur per dag hoort is het een heel ander verhaal.

 

Daarnaast is het ook mogelijk dat er enkele trilhaartjes in je oren beschadigd raken. Het gevolg hiervan is dat je minder hoort. Als dit één keer gebeurt zijn de gevolgen vaak nog wel te overzien, maar mensen die wekelijks uitgaan lopen groot risico om slechthorend te worden. Het spreekt voor zich dat jij dit wilt voorkomen.

 

Wat kun je eraan doen?

 

 

Je zou er hierdoor voor kunnen kiezen om nooit meer uit te gaan, maar dat zou natuurlijk erg saai zijn. Een andere optie is om voortaan alleen plaatsen te bezoeken waar de muziek niet zo hard staat.

 

In theorie klinkt dit slim, maar in de praktijk gaat dit waarschijnlijk niet werken. Want wat als je vrienden wel naar een tent willen waar de muziek keihard staat? De kans is groot dat je uiteindelijk toch met hun mee zult gaan. En gelijk heb je ook. Toch zou het natuurlijk erg zonde zijn als jullie hierdoor tinnitus en gehoorschade oplopen.

 

Gelukkig is er een handige oplossing, namelijk oordoppen. Hiermee bescherm je jezelf tegen vervelende ooraandoeningen, maar kun je tegelijkertijd nog steeds van muziek genieten. Mits je voor de op maat gemaakte variant gaat. Deze zijn namelijk zo gemaakt dat ze precies in jouw oren passen. Vanwege het speciale filter (in dit geval voor uitgaan) is de muziek nog steeds fatsoenlijk te horen.

 

Oordoppen Amsterdam. Waar zijn ze te krijgen?

 

Woon jij in omgeving Amsterdam en ben je benieuwd geworden naar deze oordoppen? Wij hebben sinds kort ook een vestiging vlakbij station Sloterdijk. Kom je echter uit het zuiden van het land? Dan is de locatie op Strijp-S (Eindhoven) misschien dichterbij voor jou.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...