100% custom made
Service & kwaliteit
100%  gecertificeerd
Professionele oordopjes 

Audinc4work

Otoplastieken (gehoorbescherming) -op maat gemaakt – voor uw medewerkers met maximale service

Onze professionele oordoppen op maat zijn essentieel voor vele beroepen. Doordat werk oordoppen voor iedereen op maat gemaakt worden, heb je de best mogelijke gehoorbescherming op je werk.

Gehoorbescherming werk

De laatste jaren zien we werknemers in de bouw, industrie, beveiliging, transport en het nachtleven steeds vaker werk oordoppen dragen. Gelukkig maar, want gehoorschade staat in de top 3 van beroepsziektes. Doordat er steeds meer aandacht is voor de schadelijke gevolgen van te hard geluid, komt daar hopelijk snel verandering in.

In sommige beroepen is hard geluid niet te voorkomen. Denk aan de bouw en industrie waar machines veel geluid produceren. Of het nachtleven en de muziekindustrie waar het volume vaak erg hoog staat. Stel je je werknemers dagelijks aan zoveel decibels bloot? Dan kan gehoorschade bijna niet uitblijven. Door het aanbieden van professionele oordoppen op maat bescherm je de oren van je werknemers en voorkom je blijvende gehoorbeschadiging. 

Wanneer zijn werk oordoppen nodig?

Stel je je werknemers dagelijks bloot aan een geluidsniveau boven de 80 dB? Dan moet je volgens de Arbowet werk oordoppen beschikbaar stellen. Je werknemers hoeven ze dan nog niet verplicht te dragen. Dan hoeft pas als het geluidsniveau boven de 85 dB ligt. Toch raden we het dragen van otoplastieken boven de 80 dB wel ten zeerste aan. Langdurige blootstelling aan meer dan 80 dB kan namelijk al schadelijk zijn voor de oren. 

Maar hoe hard is 80 dB eigenlijk? Er is een goede manier om te testen of je onder of boven dat geluidsniveau zit. Kun je iemand die op 1 meter afstand staat niet meer verstaan of moet je continu je stem verheffen? Dan gaat het waarschijnlijk om een geluidsniveau van 80 dB of meer. Dat geluidsniveau doet nog geen pijn aan de oren, maar kan op de lange termijn wel degelijk schadelijke gevolgen hebben.  

Wat zijn de gevolgen van gehoorschade?

De gevolgen van gehoorschade gaan veel verder dan alleen vroegtijdige doofheid. De laatste jaren horen we steeds meer over oorsuizen en tinnitus. Bij de laatste horen mensen continu een vervelende piep, bromtoon of ander storend geluid. Dat heeft een grote impact op het werk en leven. Zo zorgt gehoorschade vaak ook voor een serie aan mentale klachten. Denk aan slapeloosheid, stress, vermoeidheid en zelfs depressie. Werknemers krijgen een burn-out of vallen permanent uit. 

Professionele oordopjes 
van Audinc

Service op locatie
100% conform de arbo 
Snelle levertijden
Vraag nu een offerte aan

Onze Otoplastieken voor professionals

Accessoires Otoplastieken voor professionals

Professionele oordopjes: de oplossing tegen gehoorschade

De Arbowet schrijft voor dat je als werkgever bij geluidsniveaus boven de 87 dB maatregelen moet nemen om dat omlaag te brengen. In de bouw en industrie kan dat bijvoorbeeld door te investeren in stillere machines. Of door werknemers steeds maximaal een paar uur in een lawaaiige ruimte te laten doorbrengen, zodat de oren tussendoor rust krijgen.

Voorkom gehoorschade

Daarnaast is goede voorlichting over het gevaar van te hard geluid en het gebruik van professionele oordopjes belangrijk. Door otoplastieken te dragen als het geluidsniveau toch boven de 80 dB ligt, is gehoorschade te voorkomen.

Een otoplastiek is een professionele oordop die we bij Audinc op maat maken. Hierdoor is de aansluiting op de gehoorgang perfect. Daarnaast filteren de oordoppen alleen het schadelijke geluid weg. Gesprekken zijn nog gewoon te voeren en ook omgevingsgeluid is nog hoorbaar. Dat maakt ze uitermate geschikt voor professioneel gebruik.

De voordelen van professionele oordopjes van Audinc

Bij Audinc hebben we een duidelijke missie. We willen iedereen op een veilige manier leren omgaan met harde geluiden. Het dragen van professionele oordopjes tijdens werk is daar een belangrijk onderdeel van. Zolang gehoorschade in de top 3 van beroepsziektes staat, is er voor ons nog veel werk te doen. Door onder meer interactieve presentaties over geluid, gehoor en gehoorbescherming te verzorgen, hopen we de nodige bewustwording en draagvlak te creëren. 

Wij komen langs

Daarnaast maken we het werkgevers makkelijk om otoplastieken bij hun werknemers te laten aanmeten. Daarvoor komen we namelijk graag op locatie langs. Dat doen we ook voor voorlichting, gehoortests, controles en onderhoud. Zelfs geluidsmetingen op de werkvloer zijn mogelijk, om precies te bepalen tegen welke geluidsniveaus de werk oordoppen moeten beschermen. Zo weet je zeker dat je werknemers de gehoorbescherming krijgen die ze nodig hebben.

Laat professionele oordopjes voor je werknemers door Audinc aanmeten

Gehoorschade heeft een grote impact op het werk en leven van je werknemers. Bescherm hun gehoor daarom met de otoplastieken op maat van Audinc. Die komen we op maat aanmeten en we zorgen ervoor dat je aan de Arbowetgeving voldoet.

Bel voor een afspraak naar 085-0600012 of vraag hier vrijblijvend een offerte aan. We helpen jou en je werknemers graag!

Zie wat onze klanten over ons te zeggen hebben!

Schrijf zelf een review

Veel gestelde vragen over Professionele oordopjes 

Hoe worden oordoppen op maat aangemeten & geproduceerd ?

Bekijk onderstaande video.

Bij welke geluidsniveaus schrijft de Arbowet oordoppen voor?

Bij geluidsniveaus die dagelijks boven de 80 dB uitkomen, moet de werkgever volgens de Arbowet gehoorbescherming beschikbaar stellen. Werknemers hoeven deze oordoppen dan nog niet verplicht te dragen. Komt het geluidsniveau boven de 83 dB uit? Dan mogen werknemers nog maar 4 uur zonder gehoorbescherming werken. De overige 4 uur van de werkdag mag er geen sprake zijn van hoge geluidsniveaus. Werknemers moeten verplicht gehoorbescherming dragen als het geluidsniveau dagelijks boven de 85 dB ligt.

Hoe meet je geluidsniveaus?

Het geluidsniveau in een ruimte stel je vast met een decibelmeter. Het resultaat is een geluidsniveau in decibels (dB).

Hoe kan je gehoorschade bij werknemers voorkomen?

De belangrijkste manier om gehoorschade bij werknemers te voorkomen, is door ze te stimuleren om gehoorbescherming op maat te dragen. Daarnaast is het raadzaam om de geluidsniveaus zo laag mogelijk te houden. In de bouw, industrie, bij werkplaatsen en drukkerijen kan dat door te investeren in stille machines. In het nachtleven en muziekindustrie is dat lastiger. Voor al het werk in luide omgevingen geldt dat je de tijd die werknemers er doorbrengen het liefst zo beperkt mogelijk houdt. Ook dat is in sommige situaties natuurlijk lastig. Maar mochten er toch werkruimtes zijn met hard en iets minder hard geluid, kijk dan of werknemers kunnen rouleren.

Komen jullie ook langs om gehoorbescherming aan te meten

Jazeker, we bezoeken bedrijven in heel Nederland, Belgie en Duitsland. Als het niet mogelijk is om binnen het bedrijf te doen kunnen we ook met onze afspraak bus komen.

Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

Neem contact met ons op. We beantwoorden je vraag graag!

Gerelateerde blog artikelen

© Copyright Audinc 2023