Motor oordoppen

Geluid van de motor en windgeruis kan blijvende schade aan je gehoor veroorzaken; bij 100 km/uur is het geluidsniveau vaak al 94 decibel! Dit terwijl je vanaf 80 db al gehoorschade kunt oplopen.

Audinc Gehoorbescherming Motorsport is speciaal ontwikkeld om jou hiertegen te beschermen.

Deze gehoorbescherming wordt individueel aangemeten door een professional en bevat een uniek dempingsfilter. Dit filter dempt het schadelijke geluid tot een veilig niveau, terwijl je wel alle verkeerssignalen blijft horen. Deze gehoorbeschermers zijn dus ook ideaal voor kartrijders, coureurs en cabrio-rijders.

Audinc Gehoorprotectie Motorsport kan comfortabel onder een helm worden gedragen en wordt gemaakt van huidvriendelijk materiaal. Deze gehoorbescherming is ook verkrijgbaar met een ‘oortje’, zodat je jouw navigatiesysteem, communicatieapparatuur of MP3-speler gewoon kunt blijven beluisteren.

Nog vragen of een afspraak maken?

Nog vragen of een afspraak maken?

Gerelateerde blog artikelen

Gehoorbeschadiging door een luide motor

Motoren maken hard geluid en hoe harder de rijdt hoe harder dat geluid wordt. Dit heeft te maken met de toeren waarom de motor draait en de wind die langs de helm ruist. Ook bij korte ritten kun je al risico lopen op gehoorbeschadiging. Hier onder vind je een tabel van het risico dat je loopt tijdens een motorrit.

 

Snelheid Gemiddeld volume van windruis onder een helm          Maximale tijd zonder risico op gehoorbeschadiging
100 km/u 94 dB 15 minuten
120 km/u 98 dB 7 minuten
140 km/u 102 dB 3 minuten
160 km/u 106 dB 90 seconden

Bron: Jouw GGD

Ook met helm gehoorbeschadiging

Niet alle helmen beschermen je tegen gehoorbeschadiging. Sterker nog, zelfs de duurdere helmen beschermen jouw oren in de meeste gevallen niet voldoende tegen windruis. Door speciale oordoppen voor op de motor heb je extra bescherming voor jouw oren.

Veilige filteroordoppen voor op de motor

Ik heb oordoppen die al het geluid tegenhouden ben ik nu veilig? Nee, als motor rijden moet je weten wat er om je heen gebeurd om je veilig door het verkeer te verplaatsen. Hier heb je al jouw zintuigen voor nodig. universele oordopjes zijn hier vaak niet geschikt voor. Deze oordopjes blokkeren al het geluid waardoor je minder bewust bent van het verkeer en de noodsignalen om je heen. Onze filteroordoppen laten de belangrijke geluiden door zodat je veilig de weg op kunt.

Op maat gemaakte motor oordoppen

Om de perfecte oordoppen voor je te maken maken wij een mal van jouw ooringang. Op basis van deze mal kunnen wij oordoppen maken die precies aansluiten op de vorm van jouw oren waardoor er geen geluid kan lekken. Door deze persoonlijke pasvorm heb je ook geen last van de oordopjes bij het dragen van een helm. Dit maakt langere ritten comfortabeler en veiliger.

Motor oordoppen

Oordoppen dragen tijdens het motor rijden verlaagt het risico op blijvend gehoorschaden. Laat nu jouw eigen oren opmeten voor op maar gemaakte oordoppen. Maak hier je afspraak