100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Oordopjes zwemmen

Voorkom surfers ear met oordoppen op maat

Oordopjes zwemmen

Voorkom surfers ear met oordoppen op maat
zwemdoppen

Oordopjes zwemmen

Minimaal 2 jaar garantie

100% comfort garantie

Snelle levertijden

Géén verborgen kosten

De beste zwemoordoppen op maat van Audinc

01
Onze oordoppen op maat voor zwemmen of andere watersporten zijn waterdicht voor de gehoorgang, maar het laat wel geluid door.
02
Wij gebruiken een uniek super zacht drijvend materiaal. Met ons speciale filter is er slechts een 5 dB demping.
03
Onze Dry Ears worden door onze professionals aangemeten, daardoor heb je de garantie van een perfecte pasvorm.

 

01
Onze oordoppen op maat voor zwemmen of andere watersporten zijn waterdicht voor de gehoorgang, maar het laat wel geluid door.
02
Wij gebruiken een uniek super zacht drijvend materiaal. Met ons speciale filter is er slechts een 5 dB demping.
03
Onze Dry Ears worden door onze professionals aangemeten, daardoor heb je de garantie van een perfecte pasvorm.

 

Met oordopjes zwemmen zorgt ervoor dat er geen water in je oor komt tijdens het zwemmen of douchen. Tijdens het zwemmen, of zelfs tijdens het douchen, kan er water in je oren komen. Dit is niet altijd prettig. Door oordopjes voor het zwemmen te gebruiken, houd je het water uit je oor. Een ander voordeel van de oordopjes is dat ze ook bacteriën en chloor uit het oor houden. De oordopjes sluiten de gehoorgang af. Het water kan je oor niet binnen, waardoor je ook minder kans loopt op een pijnlijk oor of een oorontsteking.

Zwem oordoppen zijn van verschillende materialen gemaakt. Denk aan drijfbaar siliconen dat op maat gemaakt is. Ze passen altijd goed in het oor zodat ze de gehoorgang dus volledig afsluiten en geen water kunnen doorlaten. De zwem oordoppen zijn, mede dankzij hun goede pasvorm, meerdere keren bruikbaar.

Oren beschermen in het water

Of je nu in het zwembad zwemt of in open water, er kan altijd water in je oren komen. Bij sommige watersporten is dat omdat je onder water zwemt, bij andere sporten kan het water soms onverwacht in je gezicht spatten en ook in je oren komen.

Ga je regelmatig het open water op? Dan wordt je oor niet alleen blootgesteld aan koud water maar ook aan de wind. Hierdoor kan je last krijgen van een zogenoemd surfersoor. Kort gezegd betekent dit dat er in de gehoorgang botgroei plaatsvindt. Deze botgroei is geleidelijk, dus het is niet direct herkenbaar of waarneembaar.

Zaken die erop duiden dat je last hebt van een surfersoor zijn bijvoorbeeld terugkerende infecties. Doordat de gehoorgang nauwer wordt, wordt het risico op infecties groter omdat bacteriën en water zich gemakkelijker in de gehoorgang verzamelen. Een ander kenmerk is dat als je met water in contact komt, het water vaker in je oor blijft zitten. Dit is niet alleen tijdens het zwemmen, maar dat kan ook al tijdens het douchen gebeuren. Je hebt ook steeds het gevoel dat je oor ‘vol’ is. Een andere klacht is dat geluiden niet meer goed gehoord kunnen worden. Deze komen gedempt en als achtergrondgeluid over.

Op het moment dat je vermoedt dat je last hebt van een surfersoor, is het belangrijk om zo snel mogelijk een kno-arts (Keel-, neus- en oor-arts) te raadplegen. Op basis van een test kan een diagnose worden gesteld. Voorkomen is in alle gevallen het beste en daarvoor gebruik je zwem oordoppen.

Voordelen van zwem oordoppen

Van nature reageert je gehoorgang zelf als er ongewenste elementen het oor binnenkomen, zoals een hard geluid of een hoeveelheid water. Dit doet de gehoorgang door zichzelf te vernauwen. Om de natuur een handje te helpen, bescherm je je gehoorgang met zwem oordoppen tegen vocht, kou en aanhoudende geluiden.

Voor een goede pasvorm, gebruik je op maat gemaakte oodoppen. Het voordeel daarvan is ten eerste dat ze zeker geen water doorlaten. Het zachte materiaal voelt aangenaam in je oren aan en je ervaart geen druk van de zwemoordoppen tijdens het gebruik.

De oordoppen gaan lang mee, ook bij veelvuldig gebruik. De oordoppen voorkomen dat er water en chloor je gehoorgang binnenkomt. Tegelijk houden ze bacteriën tegen. Ook het geluid van een aanhoudende, stevige wind of harde omgevingsgeluiden op het water worden verminderd als je de oordoppen draagt.

Hoewel je gehoorgang dus beschermd is tegen allerlei soorten schadelijke invloeden van buiten, kun je wel gewoon blijven communiceren met je omgeving. Je hebt tijdens het dragen van de oordoppen niet het gevoel dat je afgesloten bent van de buitenwereld.

Voordelen van zwem oordoppen

Omdat dit product door onze professionals wordt aangemeten, heb je de garantie van een perfecte pasvorm.

Onze zwem oordopjes zijn gemaakt van huidvriendelijk drijvend siliconen materiaal en zijn geschikt voor regelmatig gebruik.

Oorpijn en irritatie zijn verleden tijd met de Audinc Zwemdoppen.

Maak nu een afspraak met Audinc en wij maken jouw oordoppen voor het zwemmen helemaal op maat.

Ook geschikt voor andere watersporten en douchen

We willen allemaal kunnen genieten van een duik in het zwembad of een warme douche. Maar voor mensen met gevoelige gehoorgangen of buisjes is dat niet vanzelfsprekend.

Gelukkig biedt Audinc een handige oplossing, namelijk op maat gemaakte zwem oordoppen. Deze sluit de gehoorgang waterdicht af maar laat wel geluid door. Het is ook mogelijk om onze zwemdoppen met speciaal verwijderbaar koord te leveren voor tijdens het surfen of zeilen.

Zwem oordoppen voor kinderen

De gehoorgang van kinderen is vaak gevoelig voor ontstekingen of andere oorproblemen. Doordat ze vaak actief in en onder water spelen, is de kans groot dat ze regelmatig water in hun oren krijgen. Om de oren te beschermen tegen dit water, maar ook tegen bacteriën en chloor, is het verstandig om gehoorbescherming voor tijdens het zwemmen te gebruiken.

De oordoppen op maat sluiten de oren goed af tegen het water. Kinderen kunnen de oordoppen gerust onder de zwemles dragen, want ze kunnen de instructies van de zwemleraar wel gewoon goed horen. Oordoppen voor kinderen kunnen vanaf jonge leeftijd al gebruikt worden, zo zijn er zwemoordoppen voor kinderen vanaf vier jaar. Houd er wel rekening mee dat je regelmatig controleert of de oordoppen nog goed aansluiten, omdat ook de oren veranderen tijdens de groei.

Heeft je kind buisjes in de oren, dan is het ook mogelijk om hier zwemdoppen bij te dragen. Overleg met de behandelend arts welk type zwemoordoppen hiervoor het meest geschikt zijn.

Wat klanten over ons zeggen

Wat klanten over ons zeggen

Laat jouw zwem oordoppen op maat maken

Gerelateerde blog artikelen

Contact
  • info@audinc.nl
  • 085-0600012
  • 09:00 - 17:00
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop