100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort
Schietsport

Oordoppen voor schietsport

Ben je op zoek naar de beste gehoorbescherming tijdens het schieten? Audinc heeft op maat gemaakt oordoppen, speciaal voor de schietsport.

Onze schietsport gehoorbescherming worden speciaal voor jou gemaakt. De op maat gemaakte gehoorbescherming is in de schietsport geen overbodige luxe.

Schietsport
van Audinc

Minimaal 2 jaar garantie
100% comfort garantie
Snelle levertijden
Géén verborgen kosten

Onze oordopjes voor schutters en jagers

Oordoppen voor de schietsport

Doe je aan schietsport? Dan weet je dat er op de schietvereniging of tijdens de jacht je heel wat schoten om de oren vliegen. Het lossen van een schot produceert veel lawaai.

Het geluidsniveau van een vuurwapen ligt gemiddeld ruim boven de pijngrens. Daardoor loop je bij ieder schot een hoog risico op blijvende gehoorschade. Daarom zijn oordoppen tijdens de schietsport een onmisbaar accessoire.

Op maat gemaakt

Bij Audinc maken we passende en betaalbare gehoorbescherming speciaal voor de schietsport. Je draagt ze tijdens de jacht of op de schietvereniging om je in alle rust op je doel te kunnen richten.

 

De kenmerken van de Audinc schietsport gehoorbescherming

Natuurlijk zijn onze oordoppen voor de schietsport op maat gemaakt.

Maar ze hebben ook speciale kenmerken. Met ons filter kan je gewoon gesprekken voeren, terwijl je gehoor wel afdoende wordt beschermd tijdens het schieten.

Een ander voordeel is dat onze schietsport oordoppen niet in de weg.

De traditionele kappen zitten soms in de weg bij het aanleggen. Ook heb je bij onze schietsport gehoorbescherming geen last van druk op de oren.

Dit zijn vooral de redenen waarom men graag onze oordoppen in de schietsport gebruiken.

Waarom kiest men in de schietsport voor op maat gemaakte oordoppen?

Het gebruik van oordoppen in de schietsport is écht vanaf het allereerste schot onmisbaar. Het geluidsniveau van een schot loopt al snel op tot 140 dB.

Word je dagelijks blootgesteld aan een geluidsniveau van meer dan 80 dB? Dan is dat al schadelijk voor het gehoor. En bij blootstelling aan geluiden vanaf 120 dB kan gehoorschade zelfs gelijk optreden.

Voorkom schade aan je oren

Geluiden van 130 dB of meer gaan door de pijngrens. Eén schot doet dus meteen al pijn aan je oren en kan direct schade aanrichten.

Kom daarom altijd eerst bij Audinc langs om je speciale oordoppen voor de schietsport te laten aanmeten.

Gehoorbescherming schietsport: zonder verlies van omgevingsgeluid

Bij Audinc heb je voor de schietsport keuze uit twee soorten oordoppen.
De Cens oordoppen zijn ware technologische hoogstandjes. Ze beschermen de oren tegen het geluid van schoten en hebben een speciaal filter waardoor het overige omgevingsgeluid nog steeds hoorbaar is.
Het filter versterkt de omgevingsgeluiden, waardoor zelfs de zachtste geluiden waarneembaar zijn. Dat is ideaal tijdens de jacht of als je met anderen naar de schietvereniging gaat. Bij het lossen van een schot klapt het filter juist dicht, waardoor het je oren tegen de vele decibels beschermt.

Welke schietsport oordoppen ga je kiezen?

De Custom Shoot oordoppen zijn een betaalbaarder alternatief voor de Cens oordoppen. De ideale keuze als je maar een paar keer per jaar gaat schieten of iets minder budget hebt. Ze beschermen de oren optimaal tegen het geluid van geweerschoten, maar hebben geen speciaal filter.

Beide oordoppen voor de schietsport zijn in verschillende uitvoeringen en kleuren leverbaar en je krijgt er altijd een handig opbergetui bij.

Op maat gemaakt voor jouw oren

Tijdens het uitoefenen van je favoriete sport moeten je oordoppen natuurlijk wel comfortabel aanvoelen en goed blijven zitten.

Daarom maken we onze oordoppen voor de schietsport altijd op maat. Daarvoor maken we een afdruk van je gehoorgang. De mal gebruiken we daarna om oordoppen te maken die precies aansluiten op de vorm van je oren, waardoor ze je optimaal tegen het harde geluid beschermen en stevig blijven zitten.

Heb je oordoppen voor de schietsport nodig? Maak dan vandaag nog een afspraak. Onze professionals kijken ernaar uit om je aan de gehoorbescherming te helpen die het beste bij je past.

Zie wat onze klanten over ons te zeggen hebben!

Schrijf zelf een review

Veel gestelde vragen over Schietsport

Hoe worden oordoppen op maat aangemeten & geproduceerd ?

Bekijk onderstaande video.

Gerelateerde blog artikelen

© Copyright Audinc 2023