100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Oordoppen op maat (Otoplastieken)

 • Perfect op maat, zit gegarandeerd
  comfortabel.
 • Scoort goed op Google review

Minimaal 2 jaar garantie

100% comfort garantie

Snelle levertijden

Géén verborgen kosten

Vind de oordoppen (otoplastieken)
Advies nodig? Onze experts staan je graag te woord: 085-0600012
Filter op:

Type

Toepassing

Demping

Materiaal

Prijs

Oordoppen op maat

Oordoppen op maat, ook wel otoplastieken genoemd, zijn speciaal ontworpen om perfect in jouw oren te passen. Ze bieden ongeëvenaard comfort en een optimale geluidsdemping, omdat ze precies zijn aangepast aan de vorm van je gehoorgang. 

Of je nu op zoek bent naar rust tijdens het slapen, festival oordopjes of zwem oordoppen er is altijd een type oordoppen op maat dat precies hiervoor zorgt. Bij Audinc hebben we voor elke situatie een ideale oplossing, waardoor je altijd bent verzekerd van de beste op maat gemaakte gehoorbescherming.

Gehoorbescherming op maat

Voor we met je oordoppen op maat aan de slag kunnen, moet je eerst weten welke oordoppen je nodig hebt. Zoek je oordoppen om altijd lekker rustig te slapen? Dan heb je onze Custom SleepzZ nodig. Voor het klussen kies je voor Custom Hobby, en voor het zwemmen zijn er Dry Ears. Als we weten waar je de op maat gemaakte oordoppen voor gaat gebruiken, weten wij welk filter er nodig is.

Afspraak maken voor aanmeting

Maak eenvoudig een afspraak voor een afspraak op een van onze locaties.

Wat zijn otoplastieken?

Otoplastieken zijn oordoppen die op maat gemaakt zijn. Als je otoplastieken laat aanmeten, krijg je dus oordoppen met een unieke pasvorm die perfect op jouw gehoorgang aansluiten. Daarnaast wordt er tijdens het ontwerpen van de oordoppen ook rekening gehouden met je geluidssituatie. Het dragen van otoplastieken biedt verschillende voordelen:

 • Op maat gemaakt voor jouw gehoor;
 • Best mogelijke gehoorbescherming die jaren meegaat;
 • Levenslange filteraanpas-garantie.

Bij Audinc zijn we gespecialiseerd in otoplastieken. Wij maken jouw oordoppen dus écht geheel op maat. Wij gaan samen met je na welk product het beste is in jouw situatie. Wij willen graag jouw otoplastieken aanmeten.Otoplastieken aanmeten

Gehoorbescherming op maat herken je aan de perfecte pasvorm en het hoge draagcomfort. Het proces van oordoppen op maat laten maken, begint met de otoplastieken aanmeten. Hiervoor doen we eerst een korte inspectie van de oren. We kijken of het nodig is om de oren eerst bij de huisarts te laten uitspuiten. Zo niet, dan maken we meteen een afdruk van de gehoorgang. Dat is nodig om de oordoppen precies passend te maken.

Voor we de afdruk maken, plaatsen we een watje in je gehoorgang. Daarmee beschermen we het trommelvlies. Vervolgens spuiten we een siliconenpasta in de gehoorgang. Dat klinkt misschien pijnlijk, maar dat is het zeker niet.

De siliconen afdruk van je oren sturen we naar ons lab. Daar doen we de laatste aanpassingen, om de otoplastieken precies op maat te maken. Dit duurt meestal zo’n twee weken. Heb je de oordoppen sneller nodig? Dan is een spoedverzending mogelijk. De oordoppen op maat zijn dan binnen 5 werkdagen klaar.

Voordelen van op maat gemaakte oordoppen

Op maat gemaakte oordoppen bieden allerlei voordelen ten opzichte van standaard universele oordoppen. Zo zitten ze perfect in je oor, zorgen ze voor maximale bescherming en gaan ze ook nog eens jaren mee. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen voor je op:

 • Perfecte pasvorm: Aangezien we de oordoppen exact volgens jouw oorafdruk maken, zitten ze altijd comfortabel en blijven ze goed op hun plek zitten.
 • Optimale geluidsdemping: De nauwsluitende pasvorm zorgt voor een uitstekende geluidsdemping, wat vooral belangrijk is in lawaaierige omgevingen of tijdens het slapen.
 • Duurzaamheid: Onze op maat gemaakte oordoppen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die jarenlang meegaan. Het is dus ook een duurzame keuze.
 • Hygiëne: Oordopjes op maat maak je dankzij hun duurzame structuur makkelijk schoon. Het materiaal is geschikt voor regelmatige grondige reiniging.
 • Variëteit aan toepassingen: Of je nu tijdens je werk of reizen gehoorbescherming nodig hebt, of juist iets zoekt voor tijdens concerten, zwemmen of slapen, er is altijd een passende oplossing.

Onderhoud en service na aankoop

Oordoppen op maat van Audinc koop je niet voor even. Ze gaan jarenlang mee. Daarom geven we je altijd minimaal 2 jaar garantie en 100% comfortgarantie. 

Naast het leveren van hoogwaardige oordoppen op maat, biedt Audinc ook uitgebreide onderhouds- en serviceopties. Want net als veel andere producten, hebben ook oordopjes op maat soms onderhoud en service nodig. Zo ben je altijd welkom om langs te komen om je otoplastieken ultrasoon te laten reinigen, zodat ze weer lekker fris aanvoelen.

En soms is er na intensief gebruik een reparatie nodig, bijvoorbeeld bij oordoppen met ingebouwde speakers. Denk dan niet meteen dat je nieuwe oordoppen nodig hebt. Kleine aanpassingen en reparaties voeren we namelijk met veel plezier voor je uit. Soms vallen reparaties nog onder de garantie, en anders laten we vooraf altijd weten wat voordeliger is: reparatie of nieuwe oordoppen op maat kopen.

Comfortgarantie met de pasvormtest

Omdat je een otoplastiek veel en soms ook langdurig draagt, moet je eigenlijk niet eens voelen dat je ze in hebt. Daarom bieden we 100% comfortgarantie.

Natuurlijk hebben we bij Audinc ook een oplossing voor die momenten dat je oordopjes niet meer 100% comfortabel zitten: de pasvormtest. Zodra je merkt dat je oordoppen niet meer helemaal goed zitten, kom je bij ons langs en passen we de pasvorm voor je aan.

Arbo

De gehoorbescherming op maat van Audinc voldoet aan alle eisen van de ARBO-wet. Als medewerkers blootgesteld worden aan geluiden van 80 decibel en daarboven, dient de werkgever gehoorbeschermers beschikbaar te stellen.

Als medewerkers dagelijks blootgesteld worden aan 85 decibel en daarboven, is het gedurende de blootstellingsduur ook verplicht om de gehoorbeschermers te dragen. Tevens moet er dan ook een plan van aanpak gemaakt worden. Sinds 21 april 2019 zijn deze regels aangescherpt.

De oordoppen moeten nu zowel bij ingebruikname als om de 2 jaar een lektest krijgen. Wanneer het niet mogelijk is om oordoppen op lekken te testen, dienen deze om de 4 jaar vervangen te worden. Voor alle oordoppen van Audinc geldt dat wij deze digitaal kunnen testen.Veel gestelde vragen over oordoppen op maat

Otoplastieken en oordoppen op maat zijn niet hetzelfde. Otoplastieken zijn op maat gemaakte oorstukjes voor gehoorbescherming tegen lawaai, water of voor gehoorapparaten. Ze bieden maximale bescherming en comfort. Oordoppen op maat zijn specifiek ontworpen om geluid te dempen, ideaal voor lawaaierige omgevingen zoals concerten of bouwplaatsen. Beide zijn op maat gemaakt, maar met verschillende toepassingen.

Voor het behoud van je oordoppen op maat is goede verzorging essentieel. We leveren al onze oordoppen met een handig opbergetui. Gebruik dit etui altijd wanneer je de oordoppen niet in hebt, zodat je ze niet kwijtraakt en ze beschermd blijven tegen vuil en beschadigingen. Mocht je extra reinigingsdoekjes nodig hebben, dan kun je die gratis bij ons ophalen.

Je hebt bij ons al otoplastieken vanaf € 119. De prijs voor oordoppen op maat bij Audinc hangt af van het type oordoppen dat je kiest en eventuele extra wensen of aanpassingen. Onze prijzen zijn transparant en je kunt ze eenvoudig terugvinden bij de verschillende oordoppen in ons assortiment.

Voor hoogwaardige oordoppen op maat kun je terecht bij een van de Audinc servicepunten. We hebben locaties in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Er is dus altijd een filiaal bij jou in de buurt. Onze deskundige medewerkers zorgen ervoor dat jouw oordoppen perfect passen en aan al jouw wensen voldoen.

Jazeker, Audinc biedt ook gehoorbescherming op maat voor bedrijven. Dit kan essentieel zijn in omgevingen waar veel lawaai is, zoals in de bouw of op industriële werkplaatsen.Kijk voor meer informatie op de pagina overgehoorbescherming op het werk waar meer uitleg te vinden is.

Oordoppen op maat bieden altijd betere geluidsdemping dan universele oordoppen. Dit komt doordat ze specifiek zijn gemaakt volgens de vorm van jouw gehoorgang, waardoor er geen geluid langs de oordoppen kan weglekken. De pasvorm zorgt niet alleen voor een hoger comfort, maar zorgt er ook voor dat op maat gemaakte oordoppen veel effectiever zijn in het dempen van geluid.

Gehoorbescherming op maat gaat jarenlang mee. Bij Audinc bieden we altijd minimaal 2 jaar garantie op onze oordoppen, en zelfs een 100% comfortgarantie. Dit betekent dat je erop kunt rekenen dat je oordoppen lange tijd comfortabel blijven zitten en goed blijven passen. Maar je oren veranderen gedurende je leven. Dus mocht je merken dat de pasvorm niet meer helemaal juist is, dan kun je altijd bij ons terugkomen voor een pasvormtest en eventuele aanpassingen.

Neem contact met ons op en wij staan je graag te woord! Plan direct een afspraak in om jouw oordoppen op maat door ons te laten aanmeten! Wil je eerst meer informatie? Neem dan Contact met ons op. Ons team staat voor je klaar om je te helpen bij het kiezen van de perfecte gehoorbescherming.
Contact
 • info@audinc.nl
 • 085-0600012
 • 09:00 - 17:00
© Copyright Audinc 2024
0
  0
  Your Cart
  Your cart is emptyReturn to Shop