100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Gezond thuiswerken

Voorbeeld Gezond thuiswerken

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

De coronatijd heeft ons geleerd dat het niet altijd nodig is om op kantoor te werken. Het behoort tot een van de belangrijke regels tijdens de epidemie om ervoor te zorgen dat het virus ingedamd wordt. Waar veel mensen het fijner vinden om thuis te werken, zijn er ook andere mensen die er maar niet aan kunnen wennen om hun werkzaamheden niet op kantoor meer uit te kunnen voeren. Zo zijn er ook mensen bij die overwegen om een duidelijke balans te maken tussen werken vanuit huis en het op kantoor werken. Een ding is wel zeker: In de toekomst, ook na de coronatijd, zal er niet meer voltijds op kantoor worden gewerkt. Alhoewel veel mensen hier wel heel blij mee zijn, zullen er ook anderen zijn die er wat meer moeite mee hebben om thuis te werken.

Waarom sommige mensen liever niet thuiswerken

Thuiswerken is niet voor iedereen ideaal. Denk bijvoorbeeld aan de mensen die thuis kinderen hebben. In de tijd van corona was het zo dat ook de scholen niet open mochten wegens de gezondheid van de kinderen. Kinderen waren dan dagenlang thuis en moesten thuisonderwijs krijgen. Ook wanneer de scholen weer wel open mochten en de kinderen kwamen thuis, maar het werk nog niet gedaan, kon het er aardig druk worden. Het is met kinderen, maar ook met het lawaai van andere huiselijke bronnen, erg lastig om je goed te kunnen concentreren. Deze concentratie krijg je bijvoorbeeld wel wanneer je in alle rust op kantoor zit en je enkel te maken hebt met je collega’s met wie je even kan overleggen. Voor mensen die zich niet kunnen concentreren thuis kan het werken vanuit huis een complete ramp zijn. Dit houdt in dat je lange dagen maakt, maar dat je aan het einde van de dag ook nog oververmoeid bent. Meer dan wanneer je op kantoor zou werken. Dit is natuurlijk allesbehalve een goede en gezonde situatie. De achtergrondgeluiden die je thuis hebt zijn ook niet te vergelijken met de geluiden die je op kantoor hoort. De geluiden van thuis kunnen je werk ernstig verstoren en dit kan weer gevolgen hebben voor je humeur en natuurlijk op je prestaties.

Een ander voorkomend probleem dat mensen kunnen hebben met thuis werken is dat ze niet beschikken over de juiste meubels waardoor ze niet alleen mentale klachten, maar ook fysieke klachten krijgen. Als je deze klachten met elkaar combineert kan het betekenen dat het werken vanuit huis helemaal niet zo leuk is. Maar in de tijd dat dit verplicht is of wanneer dit wordt ingesteld vanuit het bedrijf, wat kan er dan worden gedaan om er toch voor te zorgen dat men geen problemen ondervind met het werken vanuit huis?

Geluiden onderdrukken en gehoorbescherming door middel van otoplastieken

Kantoorartikelen en meubels kunnen natuurlijk aangeschaft worden. Hiermee zullen de fysieke problemen kunnen worden opgelost bij het werken vanuit huis. Maar het wegnemen van omgevingsgeluiden kan wat lastiger zijn. Vooral als kinderen in je werkkamer spelen. Ze namelijk niet altijd stil zijn. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je geen maatregelen kunt nemen om ervoor te zorgen dat je er geen last van hebt en je gewoon rustig door kunt werken.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door op maat gemaakte oordoppen aan te schaffen voor gehoorbescherming. Deze oordoppen, ook wel otoplastieken genaamd, zijn er speciaal voor gemaakt om de geluiden van buitenaf te filteren zodat je je alleen hoeft te concentreren op je werkzaamheden. Deze doppen zijn gemaakt van stevige materialen en voelen daarnaast comfortabel aan wanneer deze gedragen worden. Een van de belangrijke eigenschappen van deze dopjes is dat ze zijn voorzien van noise canceling eigenschappen. Dit wil zeggen dat achtergrondgeluiden gedempd worden zodat je je goed kunt concentreren op je werk. Daarnaast zorgt het speciale filter ervoor dat er geen verlies zal zijn van spraakverstaanbaarheid. Dus mocht het nodig zijn om via bijvoorbeeld Zoom te overleggen, dan kun je dit goed horen zonder gestoord te worden door omgevingsgeluiden.

Een andere handige optie die kan worden gekozen is voor een bluetooth verbinding. Hiermee is het mogelijk om gemakkelijk en snel verbinding te maken met je PC of laptop. Dit maakt werken vanuit huis nog makkelijker. Bekijk de opties, maak je keuze en bestel.

Speciale oordoppen voor werken vanuit huis kun je hier bestellen.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit. [...]
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop