100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Kabinet moet geluidsnorm festivals onderzoeken

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Het kabinet gaat zich verdiepen in de maximale geluidsnormen bij concerten en festivals. Ook zal men zich gaan focussen op het beter controleren hiervan. Het gebruik van otoplastieken blijft noodzakelijk.

Al eerder werd uitgewezen dat gehoorschade een steeds groter probleem is. Met name bij jongeren. Alhoewel dit in de meeste gevallen te voorkomen zou zijn geweest wordt er nog maar weinig aan gedaan. Men zou bijvoorbeeld een grens kunnen aanstellen voor het maximale aantal decibellen, maar daar houdt zich niet iedereen aan. Dit terwijl in België, Duitsland en Zwitserland wel een officiële regelgeving voor de grenswaarden hebben vastgesteld.

Anne Kuik van het CDA vindt dat Nederland dit voorbeeld moet volgen. Dit met name omdat volgens haar meer dan 90% van het uitgaanspubliek een piep in de oren blijkt te hebben en het gehoor niets iets is om te negeren. Waar wij ons zeker bij kunnen aansluiten.

Wanneer het onderzoek klaar zal zijn is echter nog niet duidelijk. Wij vinden het in ieder geval al een goede stap vooruit. De geluidsnorm festivals is namelijk nog steeds lastig in kaart te brengen maar een nieuwe wetgeving kan hier wellicht verbetering in brengen.

Het kabinet is overigens niet de enige welke zich met gehoorschade bezighoudt. Ook VeiligheidNL zet zich actief in voor de preventie van gehoorschade. Zo publiceerden ze een onderzoek in samenwerking met de Hoor stichting en hadden ze een campagne omtrent gehoorschade bij jongeren. Het verschil is echter dat dit laatste niet zozeer over de geluidsnorm festivals ging, maar zich focuste op het gebruik van koptelefoons en dergelijken.

Wat er ook besloten wordt, het is altijd raadzaam om zelf actie te ondernemen. Experts geven namelijk aan dat het dragen van gehoorbescherming tijdens het uitgaan zeer verstandig is. Mocht jij nu overwegen om oordoppen te gaan dragen, dan is hier meer te lezen rondom de mogelijkheden.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit. [...]
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop