100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Oordoppen op maat voor de bouw

Gehoorbescherming in de bouw foto

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Gehoorbescherming in de bouw is essentieel. Wij bieden de beste oordoppen voor de bouw aan.

Onze oordoppen worden op maat gemaakt. Dit heeft vele voordelen.

Het belang van goede gehoorbescherming en oordoppen in de bouw

Denk je aan gehoorbescherming op het werk? Dan is de bouw de sector die waarschijnlijk het eerste bij je opkomt. 

Maar hoe zit het eigenlijk met je eigen personeel? Dragen zij al de juiste gehoorbescherming als ze in de bouw aan het werk zijn? Dan bedoelen we dus oordoppen voor de bouw op maat. Die precies passen en daarom de beste bescherming bieden.

Oordoppen voor de bouw in de praktijk

En weet je personeel ook wanneer de oordoppen in moeten? Je hebt niets aan goede oordoppen als ze vooral in hun broekzak zitten. Voorlichting is daarom ontzettend belangrijk. 

Datzelfde geldt voor een goede pasvorm van de oordoppen. Alleen als je personeel van het dragen geen hinder ondervindt, worden oordoppen net zo normaal als een helm of veiligheidsschoenen.

De risico’s voor gehoorschade op de bouw

Gehoorschade treedt al op bij dagelijkse blootstelling aan meer dan 80 dB. Daarom staat in de richtlijnen dat bouwvakkers maximaal een uur lang 86 dB mogen aanhoren. 

Het zijn geluidsniveaus die op de bouwplaats veel voorkomen. Denk maar eens aan de hoeveelheid lawaai die draaiende machines, heien, slopen of gereedschap veroorzaken. Dan zit je zo boven geluidsniveaus die veilig zijn voor de oren.

Voorkom gehoorschade

Na langdurige blootstelling aan zoveel lawaai zonder gehoorbescherming, treedt gehoorschade op. Dat heeft vervelende gevolgen als oorsuizen, een piepgeluid, ruis en doofheid. 

Daar komen vaak ook nog vermoeidheid, stress, concentratiestoornissen en een hoge bloeddruk bij. Die klachten zijn soms zo erg dat een burn-out, depressie of permanente uitval het gevolg zijn.

De juiste gehoorbescherming voor de bouw

Om de ingrijpende gevolgen van gehoorschade te voorkomen, is de juiste gehoorbescherming op de bouw onmisbaar. Kies voor je personeel daarom voor otoplastieken op maat. Die zijn probleemloos langdurig en dagelijks te gebruiken. 

Dat is voor het werk in de bouw natuurlijk ideaal. En doordat ze op maat zijn, is ook het draagcomfort groot.

De beste geluidsfilters

Het fijne aan speciale oordoppen voor de bouw is de mogelijkheid om te wisselen van geluidsfilters. Niet elk werk vraagt om dezelfde mate van bescherming. Met de verschillende filters heeft je personeel altijd de juiste bescherming binnen handbereik.

Veilig werken met oordoppen voor de bouw

Gehoorschade staat in de top 3 van beroepsziektes. Ondanks dat we veel weten over de gevaren, is er helaas nog steeds niet voldoende aandacht voor goede gehoorbescherming. 

Bouwvakkers zijn een belangrijke risicogroep voor gehoorbeschadiging. Voorkom dat jouw personeel straks ook langdurig aan de kant staat met gehoorproblemen door de juiste oordoppen voor de bouw aan te bieden.

Audinc Oordoppen voor jou!

Bij Audinc meten we de gehoorbescherming voor de bouw bij je personeel op maat aan. We bieden 100% comfortgarantie en korte levertijden. Daarnaast is je personeel altijd welkom voor het gratis wisselen van filters en controles. Zo weet je zeker dat ze altijd de juiste gehoorbescherming dragen.

Meer weten over gehoorbescherming voor de bouw? Neem dan gerust contact met ons op. Een vrijblijvende offerte aanvragen kan ook. Of maak meteen een afspraak voor je personeel om oordoppen aan te meten.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit. [...]
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop