100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Wat is het risico op gehoorschade?

Foto ter illustratie bij blog over risico op gehoorschade

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Wij leveren op maat gemaakte gehoorbescherming. Hiermee voorkom je gehoorschade.

Onze oordoppen hebben speciale filters, en kunnen voor elke situatie gemaakt worden.

Wat zijn de risico’s van werken zonder gehoorbescherming?

De laatste jaren is er steeds meer aandacht voor de kwetsbaarheid van het gehoor. Dat is maar goed ook, want gehoorschade staat in de top 3 van beroepsziektes. Schade aan het gehoor gaat dan ook verder dan alleen gehoorverlies. Veel mensen horen bij gehoorschade continu een bromtoon, pieptoon of ander storend geluid.

Dat is zó ingrijpend dat er vaak ook mentale klachten ontstaan. Denk aan slapeloosheid, vermoeidheid, stress en depressie. Werknemers vallen tijdelijk uit met een burn-out of kunnen hun werk helemaal niet meer doen.

Wanneer is er risico op gehoorschade?

Gehoorschade ontstaat door de oren regelmatig aan te hoge geluidsniveaus bloot te stellen. Werken mensen dagelijks in een ruimte waar het geluidsniveau oploopt tot meer dan 80 dB? Dan is er al kans op schade aan het gehoor. Die schade ontstaat niet meteen. En een geluidsniveau van ongeveer 80 dB doet ook geen pijn aan de oren. Dat maakt het ook zo gevaarlijk. Het is verleidelijk om geen gehoorbescherming te dragen, terwijl dat wel nodig is.

Welke geluiden vergroten het risico op schade aan het gehoor?

De geluiden die het risico op gehoorschade vergroten, verschillen per branche. In de bouw en industrie, maar ook binnen drukkerijen, werkplaatsen en de voedingsindustrie zorgen machines voor het meeste geluid. Daar is investeren in stillere machines een manier om de geluidsniveaus naar beneden te brengen.

Binnen het nachtleven en de beveiliging zijn het de muziek en de grote groepen mensen die voor veel geluid zorgen. Vooral in discotheken, clubs en tijdens festivals en concerten staat de muziek vaak erg hard. Er is al langere tijd discussie of die geluidsniveaus niet naar beneden moeten, om de oren van werknemers en bezoekers te beschermen.

Welke gehoorbescherming is op het werk nodig?

Als de geluidsniveaus tijdens het werk oplopen tot boven de 80 dB, moet je als werkgever volgens de Arbowet gehoorbescherming beschikbaar stellen. Om ervoor te zorgen dat je personeel de oordoppen ook draagt, kies je voor gehoorbescherming op maat. Dan passen de otoplastieken precies, waardoor het draagcomfort groot is.

Bij Audinc hebben we voor elke branche oordoppen die geschikt zijn voor langdurig en dagelijks gebruik. De otoplastieken hebben een speciaal filter die alleen het schadelijke geluid wegfiltert, waardoor collega’s en omgevingsgeluid nog hoorbaar zijn. Daardoor zijn ze uitermate geschikt voor gebruik op het werk.

De service van Audinc voor gehoorbescherming

Bij Audinc willen we dat iedereen veilig kan werken. Onze oordoppen spelen daarin een belangrijke rol. Om het dragen van otoplastieken op het werk zo makkelijk mogelijk te maken, reikt onze service ver.

Zo komen we voor het aanmeten van de oordoppen bij je personeel op locatie langs. Dat doen we ook voor voorlichting, gehoortests, controles en onderhoud. We kunnen zelfs een geluidsmeting op de werkvloer doen, om precies vast te stellen hoeveel bescherming er nodig is.

Wil je gehoorbescherming bij je personeel laten aanmeten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of maak meteen een afspraak voor een audiogram voor je werknemers of geluidsmeting op de werkvloer. We helpen je graag om de risico’s op gehoorschade tijdens het werk weg te nemen!

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit. [...]
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop