100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Gehoorbescherming op het werk | Wanneer is dat noodzakelijk?

Gehoorbescherming op het werk

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Allemaal leuk en aardig dat festivalseizoen, maar hoe zit het als je op het werk ook last hebt van lawaai? Ook dan kun je otoplastieken aanschaffen. Sterker nog, in veel gevallen heb je zelfs recht op gehoorbescherming op het werk. In deze blog lees je hoe dat precies zit.

Dat zaken als vuurwerk en harde muziek slecht zijn voor je gehoor, dat weten we over het algemeen wel. Toch zijn er ook andere situaties waarin je schade aan je gehoor kunt oplopen. Bijvoorbeeld op je werkplek.

Het bekendste voorbeeld van een beroep waarin je continue aan lawaai wordt blootgesteld is de bouw. Dit natuurlijk vanwege de vele machines en gereedschappen die flink wat geluid produceren. Hetzelfde geldt voor de horeca. Hier is het geluid vaak nog meer aanwezig, omdat in dit soort gelegenheid de muziek vrijwel altijd volop aanstaat.

Toch zijn er ook andere beroepen waar het risico op gehoorschade erg groot is. Denk bijvoorbeeld aan mensen welke op het vliegveld werken. Wist je trouwens ook dat basisschooldocenten trouwens ook veel herrie te voortduren krijgen?

Oordoppen kunnen hierbij helpen. In het bijzonder de op maat gemaakte soort, omdat deze fijner zijn om te dragen en betere bescherming bieden. Ze zijn tevens voorzien van een speciaal filter, waardoor vrijwel alleen het lawaai gefilterd wordt en gesprekken voeren nog steeds mogelijk is.

Het enige nadeel is misschien de prijs, maar gelukkig kun je de oordoppen ook vergoed krijgen. Als het gemiddelde geluidsniveau op jouw werkplek namelijk hoger komt dan 80 db, dan is je werkgever verplicht om gehoorbescherming aan te bieden. Dit vanwege de Arbo wetgevingwet.

Hoe men erachter komt wat dit gemiddelde geluidsniveau is? Dit kunnen wij voor je uitzoeken met een geluidsmeting. Deze is in veel gevallen gratis en indien gewenst kun je daarna meteen oordoppen laten aanmeten. Als je meer informatie wilt, neem dan vrijblijvend contact op. Of lees hier meer informatie over gehoorbescherming op het werk.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit. [...]
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop