100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Wat is het verschil tussen harde en zachte gehoorbescherming?

De meeste van onze oordoppen zijn zowel verkrijgbaar in hard als zacht materiaal. Beide varianten hebben een optimale pasvorm, maar er zijn wel kleine verschillen.

Harde otoplastieken zijn van acrylaat gemaakt. Dit materiaal is hard en glad. Ondanks het harde materiaal zijn ze niet minder comfortabel dan zachte otoplastieken. Vanwege het gladde oppervlak zijn ze namelijk gemakkelijk in het oor te plaatsen. Het materiaal is ook prettig om te dragen tijdens warme omstandigheden. Mensen die bijvoorbeeld in een bakkerij werken raden wij aan om harde otoplastieken te gebruiken. Een andere voordeel is dat harde oordoppen net wat makkelijk schoon te maken zijn. Met name wanneer er na een lange tijd dragen wat aanslag op zit.

Voordelen van acrylaat gehoorbeschermers: langere levensduur, hygiënischer en makkelijk schoon te maken.

Een potentieel nadeel van harde gehoorbescherming is dat deze na lang achter elkaar dragen (denk aan ruim 5 uur) oncomfortabel kunnen gaan aanvoelen.

Zachte otoplastieken zijn gemaakt van siliconen materiaal. Dit is zacht en speciaal gemaakt om zo min mogelijk last te ondervinden van het occlusie effect – het effect dat afsluiting van de gehoorgang de eigen stem dof doet klinken – en worden daarom bijvoorbeeld vaak gebruikt door muziekartiesten. Of mensen muziekliefhebbers die veel waarde hechten aan geluidskwaliteit. De siliconen gehoorbeschermers zijn ook zeer geschikt voor motorrijders, gezien deze oordoppen comfortabel onder de motorhelm zitten.

Voordelen van siliconen gehoorbeschermers: meer kleuropties en met siliconen gehoorbescherming hoef je minder lang te wennen door het zachtere materiaal.

© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop