fbpx
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort
Motor oordoppen

Motor oordoppen

Bescherm je oren zonder de omgeving uit te sluiten

Geluid van de motor en windgeruis kan blijvende schade aan je gehoor veroorzaken; bij 100 km/uur is het geluidsniveau vaak al 94 decibel! Dit terwijl je vanaf 80 dB al gehoorschade kunt oplopen.

Audinc Gehoorbescherming Motorsport is speciaal ontwikkeld om jou hiertegen te beschermen.

Deze gehoorbescherming wordt individueel aangemeten door een professional en bevat een uniek dempingsfilter. Dit filter dempt het schadelijke geluid tot een veilig niveau, terwijl je wel alle verkeerssignalen blijft horen. Deze gehoorbeschermers zijn dus ook ideaal voor kartrijders, coureurs en cabrio-rijders.

Audinc Gehoorprotectie Motorsport kan comfortabel onder een helm worden gedragen en wordt gemaakt van huidvriendelijk materiaal. Deze gehoorbescherming is ook verkrijgbaar met een ‘oortje’, zodat je jouw navigatiesysteem, communicatieapparatuur of MP3-speler gewoon kunt blijven beluisteren.

Motor oordoppen
van Audinc

Minimaal 2 jaar garantie
100% comfort garantie
Snelle levertijden
Géén verborgen kosten

Onze oordopjes voor motorrijders

Gehoorbeschadiging door een luide motor

Motoren maken hard geluid en hoe harder de motor rijdt hoe harder dat geluid wordt. Dit heeft te maken met de toeren die de motor draait en de wind die langs de helm ruist. Ook bij korte ritten kun je al risico lopen op gehoorbeschadiging. Hieronder vind je een tabel van het risico dat je loopt tijdens een motorrit.

 

Snelheid Gemiddeld volume van windruis onder een helm          Maximale tijd zonder risico op gehoorbeschadiging
100 km/u 94 dB 15 minuten
120 km/u 98 dB 7 minuten
140 km/u 102 dB 3 minuten
160 km/u 106 dB 90 seconden

Bron: Jouw GGD

Ook met helm gehoorbeschadiging

Niet alle helmen beschermen je tegen gehoorbeschadiging. Sterker nog, zelfs de duurdere helmen beschermen jouw oren in de meeste gevallen niet voldoende tegen windruis. Met speciale oordoppen voor op de motor heb je extra bescherming voor jouw oren.

Veilige filteroordoppen voor op de motor

Ik heb oordoppen die al het geluid tegenhouden, ben ik nu veilig? Nee, als motorrijder moet je weten wat er om je heen gebeurt om je veilig door het verkeer te verplaatsen. Hier heb je al jouw zintuigen voor nodig. Universele oordopjes zijn hier vaak niet geschikt voor. Deze oordopjes blokkeren al het geluid waardoor je minder bewust bent van het verkeer en de noodsignalen om je heen. Onze filteroordoppen laten de belangrijke geluiden door zodat je veilig de weg op kunt.

Op maat gemaakte motor oordoppen

Om de perfecte oordoppen voor je te maken, maken wij een mal van jouw ooringang. Op basis van deze mal kunnen wij oordoppen maken die precies aansluiten op de vorm van jouw oren waardoor er geen geluid kan lekken. Door deze persoonlijke pasvorm heb je ook geen last van de oordopjes bij het dragen van een helm. Dit maakt langere ritten comfortabeler en veiliger.

Motor oordoppen

Oordoppen dragen tijdens het motor rijden verlaagt het risico op blijvende gehoorschade. Laat nu jouw eigen oren opmeten voor op maat gemaakte oordoppen. Maak hier je afspraak

Zie wat onze klanten over ons te zeggen hebben!

Frank
5/5
Geschreven op 13 juli 2022

Na jaren zonder bescherming te hebben gereden, wat dus super stom is, maar okee!!

Terecht gekomen bij deze zaak, en in Sloterdijk op afspraak oordoppen laten maken.
Ik kan maar 1 ding zeggen!! Had ik het maar eerder gedaan. Het rijden wordt zo relex met deze oordoppen in.
Het is een uitgaven, maar je oren zijn zooo belangrijk, daar moet je niet op bezuinigen.

Ga er binnenkort weer heen maar dan voor zwemdoppen. Hopelijk kwantum korting☺☺☺

Product: Custom Motor
Jeroen Colle
5/5
Geschreven op 29 april 2022

De oordoppen sluit mijn gehoor niet geheel af, bij universele oordoppen heb ik dit wel. Op de motor moet ik bewust zijn van het verkeer en dat kan niet geheel zonder geluid. Een van mijn beste aankopen voor op de motor.

Product: Custom Motor
Jos Barend
5/5
Geschreven op 25 februari 2022

Goed product, ik had hiervoor oordopjes met speakers die uitstaken (universeel) Dit is zoveel beter, geen drukpunten en ook alle voordelen van een ”normale” set otoplastieken. Ik zeg doen.

Ad Bakker
5/5
Geschreven op 18 januari 2022

Supervriendelijke behandeling en uitgebreide uitleg over het gebruik en mogelijkheden voor, eventuele, aanpassingen.
Donderdagmiddag aanmeten en dinsdag vroeg in de brievenbus.

Product: Custom Motor
Thijs Verhoef
5/5
Geschreven op 19 augustus 2021

service was vooral plezierig
ik kon vrijwel meteen terecht voor het aanmeten en na een paar dagen werd het geleverd.

Product: Custom Motor
Schrijf zelf een review

Veel gestelde vragen over Motor oordoppen

Hoe worden oordoppen op maat aangemeten & geproduceerd ?

Bekijk onderstaande video.

Hoe lang kun je rijden zonder kans op gehoorschade?

Hoe lang je kunt motorrijden zonder kans op gehoorschade is wisselend tussen 15 minuten en 90 seconden. Wij kijken hier vanaf de snelheid 100 km/u en dan kun je 15 minuten rijden zonder dat de kans op gehoorschade toeneemt. Mocht je 160 km/u rijden, dan zal na 90 seconden de kans op gehoorschade al toenemen.

Wat voorkom je met oordoppen tijdens het motorrijden?

Naast gehoorverlies kan het zijn dat je last krijgt van tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd. Het kent vele vormen en oorzaken. Een continu geluid horen, wat er in werkelijkheid niet is, heeft een enorme impact op een leven. Je hoort constant een piep, suis of sis in je oor of het geluid is iets wat herhaaldelijk op een dag terugkomt.

Is het veilig om met oordoppen te rijden op een motor?

Ja. Onze op maat gemaakte motor oordoppen beschermen je alleen tegen lawaai. Gelukkig kun je daarbij nog wel belangrijke verkeerssignalen waarnemen. Dit is mogelijk doordat deze oordopjes voorzien zijn van een speciaal filter dat je gehoor niet afsluit, maar het geluid alleen wat dempt.

Voel ik de motor oordoppen zitten tijdens het rijden?

De motor oordopjes worden op maat gemaakt. Dit betekent dat de oordop je gehoorgang naadloos afsluit en dat je helm er makkelijk overheen gaat. De oordopjes sluiten zo goed aan dat je ze na een tijdje niet eens meer voelt zitten.

Hoe maak ik de motor oordopjes schoon?

Om de motor oordoppen te reinigen raden wij speciale spray aan die het silicone van de dopjes niet aantast. Wij raden sterk af om zeep te gebruiken, omdat dit de siliconen kan aantasten en de oordoppen hierdoor ruw kunnen worden.

Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

Neem contact met ons op en wij staan je graag te woord!

Gerelateerde blog artikelen

© Copyright Audinc 2022