Blog | Zwem oordoppen laten maken | Waar en waarom? | audinc.nl ?

door | mei 26, 2019 | Gehoorbescherming Zwemmen

Zwem oordoppen laten maken | Waar en waarom?

De zomer is bijna daar, dus de vraag ”waar kun je zwem oordoppen laten maken?” wordt steeds vaker gesteld. Dit omdat er veel mensen zijn die tijdens het zwemmen last hebben van water in het oor of andere irritatie.

Zwemmen is een van de meest toegankelijke sporten. Niet alleen is het erg ontspannend, de kans dat je blessures of dergelijke ongemakken oploopt is zeer klein. Daarbij kun je het op je eigen tempo doen. Wil je wedstrijdzwemmen of liever gewoon wat baantjes trekken? Het kan allemaal.

Wel kan het gebeuren dat er water in het oor loopt. Voor de meeste mensen is dit niet zo erg. Het voelt misschien even gek, maar loopt er vanzelf weer uit. Er is echter ook een groep personen die daar echter flinke irritatie aan overhoudt.

Een voorbeeld hiervan zijn mensen met buisjes of gevoelige oren. Als zij water in hun oor krijgen, dan voelt dat zeer onprettig. Ze kiezen er daarom soms zelfs voor om zwembaden in zijn geheel te vermijden. Dit omdat het gewoon zoveel ongemak oplevert dat er niets meer valt te genieten. Wij vinden dit erg zonde, maar natuurlijk wel begrijpelijk.

Het hoeft echter niet zo te zijn. Goede oordoppen op maat zorgen er namelijk voor dat er geen water in het oor kan komen. Als je echt goede hebt dan zitten ze daarbij ook nog eens fijn.

De vraag is alleen, waar kun je die zwem oordoppen laten maken? Daar kunnen we heel kort over zijn. Bij ons! Wij maken namelijk speciale zwem oordopjes welke speciaal afgestemd zijn op jouw oor. Daarbij zijn ze ook hol van binnen. De combinatie van deze twee zaken zorgt ervoor dat ze een stuk fijner zitten dan die dingen die je bij de drogist koopt.

Een ander voordeel is dat ze ondanks de waterdichte afsluiting nog steeds geluid doorlaten. Het is dus nog steeds mogelijk om bijvoorbeeld de badmeester of zweminstructeur te horen.

Daarnaast hebben we een eigen laboratorium, waardoor we de productie van onze otoplastieken in eigen handen hebben. Hierdoor kunnen we niet alleen de kosten laag houden, maar ook tegemoet komen aan eventuele speciale wensen.

Heb jij misschien interesse? Of nog wat vragen? Stuur dan gewoon eens een mailtje. Bellen mag natuurlijk ook. Bekijk ook onze contactpagina.

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...