100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Motor oordoppen aanmeten | Waarom ook jij hier profijt van hebt!

Afbeelding ter illustratie bij motor oordoppen aanmeten

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Het is de afgelopen week misschien net een tikje te warm geweest, maar buiten dat is dit het ideale seizoen om met de motor op pad te gaan. Je loopt echter wel het risico om gehoorschade op te lopen. Dit omdat zowel de motor als het windruis een enorm belasting op je gehoor kunnen zijn. Motor oordoppen aanmeten kan er echter voor zorgen dat je dit gemakkelijk kunt voorkomen.

Motorrijden is een mooie sport, maar brengt een hoop lawaai met zich mee. Ondanks dat jij dit als motorrijder waarschijnlijk juist leuk vindt is je gehoor hier ongetwijfeld minder blij mee.

Dit omdat het windruis dat je via de helm hoort toch al snel 95 decibel bedraagt en dergelijk lawaai vanaf 80 db schadelijk kan zijn. Ondanks dat je jezelf prima een paar minuten aan 80 decibel kunt blootstellen is een half uur rijden met 100 db toch een heel ander verhaal. Dit omdat hoe hoger geluidsniveau, hoe sneller je schade oploopt.

Naast gehoorverlies kan het ook voorkomen dat je hierdoor last krijgt van tinnitus. Dit is een aandoening waarbij je constant een vervelende piep hoort. Of een ander geluid dat er eigenlijk niet is.

Gehoorschade voorkomen

Er is gelukkig een manier om jezelf tegen het lawaai te beschermen, namelijk met op maat gemaakte oordoppen. Deze filteren het lawaai, maar gelukkig kun je daarbij nog wel belangrijke verkeerssignalen waarnemen. Dit omdat deze dopjes voorzien zijn van een speciaal filter dat je gehoor niet afsluit, maar het geluid alleen wat dempt.

Als je van deze gehoorbescherming wilt genieten dan moeten wij daarvoor motor oordoppen aanmeten. Er wordt dan een afdruk van jouw oren gemaakt, waarmee wij vervolgens unieke motor oordoppen mee kunnen maken die precies in jouw oren passen. Met als gevolg zowel maximaal comfort als een optimale bescherming tegen lawaai. Daarnaast geven we je ook altijd de mogelijkheid om kosteloos van filter te wisselen. Mocht je vinden dat je huidige oordoppen teveel of juist te weinig dempen.

Motor oordoppen aanmeten op locatie

Wil jij jezelf ook beschermen tegen windruis en ander lawaai op de motor? Maak dan gerust een afspraak. Meer informatie omtrent motor oordoppen aanmeten lees je op onze product pagina.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit. [...]
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop