100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Oordopjes voor slapen | Zijn ze wel veilig?

Foto ter illustratie bij Oordopjes voor slapen

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

Een goede nachtrust is essentieel, maar helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo willen zaken als gesnurk en lawaai bij de buren er nog weleens voor zorgen dat je maar moeilijk in slaap kunt komen. Al weten oordopjes voor slapen daarin een uitkomst te bieden. De vraag is alleen, zijn die eigenlijk wel veilig?

Zojuist lazen we een bericht op Omroep Brabant van een vrouw die door haar hond uit een brandend chalet is gered. De persoon in kwestie lag blijkbaar te slapen toen de woning vlam vatte. Vervolgens ging de rookmelder af, maar vanwege de oordoppen die ze in had hoorde ze die niet. Gelukkig was daar ook nog haar hond, die onrustig werd van de brand en daarmee zijn eigenaresse wist te wekken. Waardoor de twee net op tijd wisten te ontkomen.

Een bijzonder verhaal, waar ons echter één ding aan opviel: het feit dat de oordoppen verhinderde dat de vrouw instaat was om de rookmelder te horen. Als producent van slaapdoppen weten we namelijk dat dit allesbehalve de bedoeling is.

Vandaar dat wij onze slaap oordoppen ten alle tijde voorzien van een speciaal filter, dat hinderlijke geluiden dempt, maar ervoor zorgt dat je belangrijke alarmsignalen – zoals dus de rookmelder – nog steeds kunt horen. Al blijkt nu dat dit bij niet alle ”oordopjes voor slapen” het geval is. We weten niet wat voor soort oordoppen de persoon in het eerdergenoemde nieuwsbericht precies droeg, maar vermoedelijk was dit de universele soort. Hiermee bedoelen we oordoppen die niet op maat gemaakt zijn en bij iedereen passen.

Dit betekent natuurlijk niet dat alle universele slaap oordoppen onveilig zijn, maar wel dat je bij sommige wel degelijk risico loopt. Vandaar dat we iedereen aanraden om voor op maat gemaakte oordoppen te kiezen. Niet alleen als het gaat om slapen, maar ook bijvoorbeeld als je bijvoorbeeld otoplastieken wilt voor in de industrie. In zulke omgevingen kan namelijk ook sprake zijn van alarmsignalen of waarschuwingen van collega’s, die je met bijvoorbeeld oorkappen niet zou horen.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN

Hyperacusis: oorzaken, symptomen en de rol van oordoppen bij behandeling

De naam ‘hyperacusis’ klinkt een beetje mysterieus, maar helaas is het voor veel mensen realiteit. [...]
Lees meer >

Waarom de muziek in clubs zo hard staat

Wanneer je regelmatig een festival of club bezoekt, is het je ongetwijfeld opgevallen: het hoge [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2024
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop