Controle | Lektest gehoorbescherming

Een studie door het Royal College of General Practitioners in het Verenigd Koninkrijk wees uit dat onze oren jaarlijks gemiddeld 0,22 mm gehoorbescherming-controlerengroeien. De gehoorgang bestaat deels uit elastisch kraakbeen, waardoor het mogelijk is dat deze van vorm veranderd. Waarom dit is? Dat weten we niet precies, er bestaat het vermoeden dat dit ter compensatie is van het verslechteren van deze zintuigen.

Een otoplastiek (= Gehoorbescherming op maat) biedt slechts bescherming wanneer deze voldoende afsluit. Ervaring leert dat na gemiddeld 5  jaar in veel gevallen de gehoorgang dusdanig is vervormd, dat de gehoorbeschermer niet meer voldoende afsluit. Dit heeft dus niets te maken met de kwaliteit van de otoplastieken maar met de pasvorm van je op maat gemaakte oordop. Er ontstaat dan een ruimte tussen je gehoorgang en de otoplastiek waarlangs geluid kan ‘lekken’.

Een andere oorzaak die van invloed kan zijn op de vorm van je gehoorgang is gewicht toe- of afname.

Oordoppen op maat zijn visueel niet te controleren. Al onze oordoppen zijn daarom digitaal te testen op afdichting. Otoplastieken worden altijd in de oren van de gebruiker getest.

Doordat je gehoorgang groeit en van vorm verandert, zal na verloop van tijd je otoplastiek niet meer precies aansluiten.

Stappen controle / lektest gehoorbescherminglektest otoplastiek

  • De otoplatieken worden intensief (ultrasoon) gereinigd
  • De persoon doet zijn gehoorbeschermers in en er wordt een dunne luchtslang op aangesloten.
  • Er wordt een digitale lek test gedaan, dit houdt in dat er een klein beetje druk (5 milibar) word opgebouwd in het oor, al voelt de persoon in kwestie hier nauwelijks iets van.
  • Na 5 seconden is de test klaar en testen we de andere gehoorbeschermer.

Na de test is het mogelijk een test certificaat met de meetresultaten op te maken. Wij kunnen bijna alle otoplastieken testen, dus ook die van onze concurrenten. 

Per 21 april 2019 valt gehoorbescherming voor bedrijven onder de hoogste en strengere Pbm categorie 3 (verordening (EU) 2016/425)

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...