door | apr 7, 2017 | Kennisbank

Oordoppen die prikkels verminderen bij autisme

Autisme. Een aandoening die steeds meer in het nieuws is. Er bestaan veel vooroordelen over en ondanks dat er veel onderzoek naar gedaan wordt, is het nog niet precies duidelijk wat het nou eigenlijk inhoud. Wel komt het vaak voor dat mensen met een autistische stoornis zich ergeren aan prikkels zoals harde geluiden.

Een voorbijrazende trein, blaffende hond of huilende baby…allemaal geluiden die voor veel mensen storend zijn. Toch heeft de ene persoon er duidelijk meer last van dan de andere. In het bijzonder mensen met autisme, ADHD of personen die zich herkennen in het profiel van een ”hoog sensitief persoon”.

Concentratieverlies

Alhoewel iedereen weleens last heeft van irritante omgevingsgeluiden kan het voor deze mensen hun dagelijkse bezigheden sterk verstoren. Niet alleen kan het leiden tot concentratieverlies tijdens werk of studie, het zorgt er soms ook voor dat ze bepaalde situaties zullen gaan vermijden. Denk aan feestjes, pretparken maar ook het openbaar vervoer of een bioscoopbezoek.

Het spreekt voor zich dat dit onwenselijk is. Niet iedereen houd van festivals of discotheken, maar als zelfs een ritje met de trein hierdoor te stressvol wordt dan is het toch een flinke beperking op het dagelijkse leven. Gelukkig is hiervoor een oplossing.

Het dragen van speciale oordoppen kan deze geluiden filteren en zo het gehalte aan prikkels sterk verminderen. In deze oordoppen zit namelijk een speciaal filter dat bepaalde geluiden tegen zal houden. Hierdoor zal de drager een stuk minder last hebben van omgevingsgeluiden en de bijbehorende stress. Het is echter niet zo dat het oor volledig wordt afgesloten, dus normaal functioneren is nog gewoon mogelijk.

Pasvorm

We krijgen vaak de vraag of onze oordoppen wel prettig zijn om te dragen. Veel mensen met autisme kunnen vanwege hun overgevoeligheid niet alleen slecht tegen bepaalde geluiden, maar ook niet tegen het dragen van oordoppen. Al gaat dit dan vaak om universele oordoppen die meestal ook van slechte kwaliteit zijn. Onze oordoppen zijn niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook speciaal aangemeten op het oor van degene waarvoor ze gemaakt zijn. Daardoor zitten ze perfect en zal de irritatie dan ook minimaal zijn.

Slapen

Er zijn mensen die deze oordoppen ook gebruiken om mee te slapen. Daar zijn ze echter niet zo geschikt voor. Gelukkig maken we echter wel speciale slaapdoppen die wel speciaal gemaakt zijn om de nachtrust te verbeteren. Veel mensen hebben hier profijt van, waaronder mensen met ADHD of autisme.

Mocht jij meer willen weten over deze oordoppen op maat, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook is het raadzaam om de onderstaande links eens te bekijken:

AspergerADD

 

N

Géén verborgen kosten

N

Min. 2 jaar garantie

© 2021 Audinc

Written by steven

Gerelateerde blog berichten

Schietsport gehoorbescherming

Schietsport gehoorbescherming

Ons gehoor zien we vaak als een vanzelfsprekend iets. Helaas is het oplopen van een gehoorbeschadiging veel sneller gebeurd dan gedacht. Er is maar één schot nodig, om gehoorschade aan te richten. Bovendien kan de schade van permanente aard zijn en dat moet je echt...

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Beroepen met hoog risico op gehoorschade

Te veel en te hard geluid op je werk kan je gehoor beschadigen. Gehoorschade werk staat in Nederland naast psychische en fysieke aandoeningen in de top drie van beroepsziektes; van alle beroepsziektes is ongeveer een op de drie een melding van schade aan het gehoor....

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Oordoppen op maat voorkomen surfers ear

Mensen die sporten in het water lopen het risico om een zogeheten surfers ear te ontwikkelen. Wat deze aandoening precies inhoudt en hoe je het kunt voorkomen lees je in deze blog. Wat is een surfers ear? De term surfersoren wordt in meerdere vormen geschreven. Voor...