100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

100% custom made Service & kwaliteit 100% Comfort
100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

VeiligheidNL lanceert campagne tegen gehoorschade

Foto ter illustratie bij VeiligheidNL campagne

Bekijk hier meer informatie over
gehoorbescherming op maat

De organisatie Veiligheid NL heeft een campagne gelanceerd met de naam ”Knoop dit goed in je oren”. Het doel hiervoor is ouders informeren over gehoorschade. Men werkt hiervoor samen met rapper Idaly.

Het door VeiligheidNL georganiseerde onderzoek wist aan te tonen dat zo’n 94% van alle kinderen in de leeftijdscategorie 10 t/m 15 jaar regelmatig oortjes of een koptelefoon gebruikt om te gamen of muziek te luisteren. Daarnaast blijkt uit een onderzoek onder basisscholieren dat maar liefst 25% aangeeft weleens in piep gehoord te hebben na het gebruik van een koptelefoon of oortjes. In hetzelfde onderzoek geeft desondanks slechts 4,5% van de ouders aan dat hun kinderen weleens last hebben gehad van een piep bij het gebruik van deze middelen.

VeiligheidNL start campagne

Hieruit blijkt dat de meeste ouders onwetend zijn wat betreft de risico’s op gehoorschade. VeiligheidNL vindt dit een kwalijke zaak en wil er daarom ook iets tegen doen. Vandaar de ”Knoop dit goed in je oren” campagne.

Rapper Idaly

In samenwerking met rapper Idaly is er speciale versie van diens videoclip opgenomen waarin je hoort hoe muziek klinkt voor iemand met gehoorschade. Een handige vergelijking tussen het origineel en deze aangepaste versie is hier te bekijken. Tevens zie je daar een handig overzicht van verschillende soorten oortjes en koptelefoons.

Volumebegrenzer

Ondanks dat het dragen van onze gehoorbescherming natuurlijk niet samengaat met gebruiken van een koptelefoon juichen we deze campagne natuurlijk wel toe. We kunnen daarom ook iedere gebruiker aanraden om zich bewust te zijn van de volumebegrenzer die op vele van deze oortjes en koptelefoons zit. Uiteraard is het daarnaast belangrijk dat deze ook serieus genomen wordt. Probeer te vermijden dat je muziek luistert op maximaal volume!

Veiligheid NL is een stichting die zich al ruim 30 jaar actief inzet om de hoeveelheid ongevallen in Nederland te kunnen verlagen. Meer informatie over deze organisatie is te vinden op de website.

ZIE GERELATEERDE BERICHTEN
beurs in Düsseldorf

Audinc op de A+A beurs in Düsseldorf

Audinc staat binnenkort op de A+A beurs in Düsseldorf. Dit om te kunnen netwerken met [...]
Lees meer >
Dry Ears oordoppen zwemmen 2

Dry Ears – Muziek tijdens het surfen of zwemmen

Audinc heeft een nieuw product, namelijk ‘Dry Ears’. Hiermee is het mogelijk om tijdens het [...]
Lees meer >
80+ decibel, waarbij gehoorbescherming otoplastieken nodig zijn

Optimale gehoorbescherming met otoplastieken bij 80+ decibel

Te veel geluid op de werkvloer heeft nare gevolgen voor het gehoor. De getallen 80 [...]
Lees meer >
© Copyright Audinc 2023
0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop