100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort
Goedkope Oordoppen

Goedkope Oordoppen

24 december 2017 | Geschreven door Steven

Bent u op zoek naar goedkope oordoppen?

De meeste mensen hebben een hekel aan teveel betalen en proberen om dingen zo goedkoop mogelijk te krijgen. Dit is begrijpelijk, maar niet altijd even verstandig. ”Goedkoop is duurkoop” wordt weleens gezegd.

Hier zit zeker een kern van waarheid in. Goedkope producten zijn namelijk vaak van slechte kwaliteit, wat er soms voor zorgt dat ze niet lang meegaan. Waardoor men weer een nieuwe kan aanschaffen en nog keer geld moet uitgeven.

Dit geldt in sommige gevallen ook voor oordoppen. Goedkope oordoppen zijn misschien voordeliger, maar niet altijd even duurzaam.

Welke oordoppen zijn het goedkoopst?

Wanneer wij ”goedkope oordoppen” horen denken we al snel aan wegwerp-oordopjes. Dit zijn oordopjes gemaakt voor eenmalig gebruik. In de meeste gevallen zijn deze gemaakt van goedkope materialen en bieden ze daardoor weinig bescherming. Tevens kan het ook voorkomen dat ze stukgaan in het oor. Hierdoor kunnen ze al helemaal geen bescherming meer bieden. Daar komt nog bij dat deze oordopjes vaak helemaal niet fijn zitten.

Het spreekt voor zich dat we deze vorm van gehoorbescherming absoluut niet aanraden. Het mag dan misschien voordelig zijn, maar de bescherming is vaak onder de maat. Ons advies: alleen gebruiken wanneer er niks anders beschikbaar is.

Universele oordoppen

We begrijpen dat niet iedereen het budget heeft om te investeren in kostbare otoplastieken (oftewel op maat gemaakte oordoppen). Gelukkig is er ook een andere uitkomst, namelijk universele oordoppen.

Ook deze oordoppen zijn wat voordeliger, maar in de meest gevallen wel gemaakt van wat kostbaarder materiaal. Dit zorgt ervoor dat de drager wel degelijk minder risico heeft op gehoorschade.

Mocht u maar een paar keer per jaar gehoorbescherming nodig hebben, dan zijn universele oordoppen een uitkomst. Bijvoorbeeld bij een concert of festival. Een nadeel is echter wel dat deze oordoppen afbreuk doen aan geluidsbeleving.

De goedkoopste op maat gemaakte oordoppen

Wilt u optimale bescherming en maximaal comfort? Dan raden wij toch de op maat gemaakte gehoorbeschermers aan. Ook al gebruikt u ze maar een paar keer per jaar, het zal de investering waard zijn. Wel is het verstandig om een leverancier te vinden welke vriendelijke prijzen hanteert.

Gehoorprotectie is zover wij weten een van de goedkopere aanbieders van op maat gemaakte oordoppen. Mocht u ze elders goedkoper treffen dan horen we dat graag.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
gehoorbescherming op maatMeer informatie
steven van audinc
Vragen?
Wij staan voor je klaar
085-0600012
Contact formulier

© Copyright Audinc 2023