100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort
Harde of zachte oordoppen op maat (otoplastieken)

Harde of zachte oordoppen op maat (otoplastieken)

18 maart 2022 | Geschreven door steven

Wij maken letterlijk oordoppen in alle soorten en maten. Naast dat alle gehoorbescherming specifiek is afgestemd op de klant, gebruiken we ook meerdere soorten materiaal. Zo maken we zowel harde als zachte oordoppen. We krijgen vaak de vraag wat precies de verschillen zijn. In deze blog meer over harde of zachte oordoppen op maat.

Harde otoplastieken zijn van acrylaat gemaakt. Acrylaat is hard en glad. Hierdoor zijn ze echter niet minder comfortabel dan zachte otoplastieken. Door het harde materiaal hebben de otoplastieken een glad oppervlak en zijn ze gemakkelijk in het oor te plaatsen. Het materiaal is ook prettig om te dragen tijdens warme omstandigheden. Mensen welke bijvoorbeeld in een bakkerij werken raden wij aan om harde otoplastieken te gebruiken. Een andere voordeel is dat harde oordoppen net wat makkelijk schoon te maken zijn. Met name wanneer er na een lange tijd dragen wat aanslag op zit.

Voordelen van acrylaat gehoorbeschermers: langere levensduur, hygiënischer en makkelijk schoon te maken.

Een potentieel nadeel van harde oordoppen is dat ze na lang achter elkaar dragen (denk aan ruim 5 uur) wat oncomfortabel kunnen worden.

Zachte otoplastieken Siliconen is zacht en speciaal gemaakt om zo min mogelijk last te ondervinden van het occlusie effect – het effect dat afsluiting van de gehoorgang de eigen stem dof doet klinken – en worden daarom bijvoorbeeld vaak gebruikt door muziekartiesten. Of mensen die graag naar muziek luisteren. De siliconen gehoorbeschermers zijn ook zeer geschikt voor motorrijders, ze zitten comfortabel onder de motorhelm.

Voordelen van siliconen gehoorbeschermers: meer kleuropties en met siliconen gehoorbescherming hoef je minder lang te wennen door het zachtere materiaal.

Oordoppen laten maken

Wil jij nu ook harde of zachte op maat laten maken? Of gewoon meer weten over onze producten? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Je mag natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
gehoorbescherming op maatMeer informatie
steven van audinc
Vragen?
Wij staan voor je klaar
085-0600012
Contact formulier

© Copyright Audinc 2023