100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort
Jean Hofman schreef ‘Nooit meer stil’ | Een lied over tinnitus

Jean Hofman schreef ‘Nooit meer stil’ | Een lied over tinnitus

25 augustus 2018 | Geschreven door Steven

De kans is groot dat jullie als volgers van Audinc weleens van tinnitus gehoord hebben. Deze aandoening zorgt ervoor dat je constant een (of meerdere) geluid hoort dat er eigenlijk niet is. Dit kunnen piepjes zijn, maar bijvoorbeeld ook een bromtoon of geruis. In sommige gevallen vergelijkbaar met de piep die je hoort na het uitgaan, maar dan dus de hele dag door.

Je kunt je voorstellen dat men hier na een tijdje helemaal gek van kan worden. Mensen met heftige tinnitus willen er daarom ook dolgraag vanaf te zien te komen. Al is er momenteel helaas nog geen genezing mogelijk…

Er kunnen meerdere oorzaken achter tinnitus zitten, maar de meest voorkomende is gehoorschade. Het te lang blootgesteld worden aan lawaai kan namelijk voor een beschadiging in het oor zorgen. Met als gevolg niet alleen gehoorverlies, maar soms dus ook tinnitus.

Zowel gehoorschade als tinnitus kunnen voorkomen worden door het dragen van oordoppen. Deze dempen namelijk het lawaai en beschermen daarmee je gehoor. Je zou kunnen zeggen dat oordopjes hierdoor nagenoeg onmisbaar zijn voor iedereen die vaak uitgaat of concerten bezoekt. Toch zijn er helaas veel mensen die het belang ervan nog niet helemaal inzien.

Vandaar dat Jean Hofman, muzikant en bezorgde vader, een nummer heeft geschreven over tinnitus. Dit lied heeft als doel dat muziek tijdens het uitgaan en bij concerten voortaan minder hard wordt gezet. Wij vinden dit natuurlijk een geweldig initiatief. Je kunt het nummer hieronder beluisteren.

We zijn vooral benieuwd wat jullie van het lied en de bijhorende boodschap vinden. We snappen dat al het gedoe rondom te harde muziek wat overdreven klinkt, maar de feiten wijzen echter uit dat gehoorschade wel degelijk een steeds groter wordend probleem is. Vandaar de we graag horen wat jullie ervan vinden. Reageren via Facebook mag dus altijd.

Wil jij meer weten omtrent gehoorschade en het dragen van oordoppen? Blijf dan onze blogs lezen, volg ons via Facebook en stuur een mail als je vragen hebt.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
gehoorbescherming op maatMeer informatie
steven van audinc
Vragen?
Wij staan voor je klaar
085-0600012
Contact formulier

© Copyright Audinc 2023