100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort
Kabinet moet geluidsnorm festivals onderzoeken

Kabinet moet geluidsnorm festivals onderzoeken

27 april 2019 | Geschreven door steven

Het kabinet gaat zich verdiepen in de maximale geluidsnormen bij concerten en festivals. Ook zal men zich gaan focussen op het beter controleren hiervan. Het gebruik van otoplastieken blijft noodzakelijk.

Al eerder werd uitgewezen dat gehoorschade een steeds groter probleem is. Met name bij jongeren. Alhoewel dit in de meeste gevallen te voorkomen zou zijn geweest wordt er nog maar weinig aan gedaan. Men zou bijvoorbeeld een grens kunnen aanstellen voor het maximale aantal decibellen, maar daar houdt zich niet iedereen aan. Dit terwijl in België, Duitsland en Zwitserland wel een officiële regelgeving voor de grenswaarden hebben vastgesteld.

Anne Kuik van het CDA vindt dat Nederland dit voorbeeld moet volgen. Dit met name omdat volgens haar meer dan 90% van het uitgaanspubliek een piep in de oren blijkt te hebben en het gehoor niets iets is om te negeren. Waar wij ons zeker bij kunnen aansluiten.

Wanneer het onderzoek klaar zal zijn is echter nog niet duidelijk. Wij vinden het in ieder geval al een goede stap vooruit. De geluidsnorm festivals is namelijk nog steeds lastig in kaart te brengen maar een nieuwe wetgeving kan hier wellicht verbetering in brengen.

Het kabinet is overigens niet de enige welke zich met gehoorschade bezighoudt. Ook VeiligheidNL zet zich actief in voor de preventie van gehoorschade. Zo publiceerden ze een onderzoek in samenwerking met de Hoor stichting en hadden ze een campagne omtrent gehoorschade bij jongeren. Het verschil is echter dat dit laatste niet zozeer over de geluidsnorm festivals ging, maar zich focuste op het gebruik van koptelefoons en dergelijken.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
gehoorbescherming op maatMeer informatie
steven van audinc
Vragen?
Wij staan voor je klaar
085-0600012
Contact formulier

© Copyright Audinc 2023