100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort

Nieuwe oordoppen filteren geluid zeurende partner

30 maart 2017 | Geschreven door steven

Ben jij het gezeur van je partner af en toe ook helemaal beu? Dan komt er misschien een oplossing voor jou. We zijn namelijk met een nieuw soort filter bezig waardoor ”irritante” geluiden tegengehouden kunnen worden.

Zoals jullie misschien wel weten hebben wij onlangs een eigen laboratorium gebouwd. Hierin ontwikkelen we zelf onze op maat gemaakte oordoppen. Uiteraard word iedere set voorzien van een bijpassende filter. Muziekdoppen krijgen een muziekfilter en motordoppen een filter speciaal ontwikkeld voor motorrijders.

Onlangs kwam een van onze medewerkers met het idee om die filters eens nader te onderzoeken. Waarom worden bepaalde geluiden door een filter tegengehouden en kunnen andere wel waargenomen worden? Is er voor ieder geluid een filter te ontwikkelen? We gingen met deze vraag naar een audicien. Het bleek dat er hierin vele mogelijkheden zijn.

Ieder geluid heeft namelijk een bepaalde frequentie. Een filter kan afgestemd worden op zo’n frequentie. Het bleek dat een ”zeurende” stem vaak een andere frequentie heeft dan een normale stem. Wat dus betekent dat er een filter gemaakt kan worden die het geluid van een zeurende stem tegenhoud, maar de rest wel zal doorlaten. Hetzelfde kan mogelijk gemaakt worden voor andere irritante geluiden, zoals:

  • Huilende baby’s
  • Blaffende honden
  • Monotone leraren
  • Straatmuzikanten

Aangezien veel mensen zich aan deze geluiden storen hebben wij besloten om ook echt wat met dit soort filters te gaan experimenteren. In de toekomst kan het dus mogelijk zijn om een voetbal wedstrijd te volgen zonder dat je jezelf hoeft te ergeren aan een vrouw die steeds vragen stelt. Het zal echter niet werken wanneer de persoon met een normale frequentie praat, dus dat is nog even een aandachtspuntje.

Wil je op de hoogte blijven van dit product? Blijf dan Gehoorprotectie volgen en like onze Facebook-pagina

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
gehoorbescherming op maatMeer informatie
steven van audinc
Vragen?
Wij staan voor je klaar
085-0600012
Contact formulier

© Copyright Audinc 2023