100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort
Oordopjes tegen geluid? | Lees hier wat en hoe!

Oordopjes tegen geluid? | Lees hier wat en hoe!

21 oktober 2018 | Geschreven door Steven

We krijgen vaak de vraag: ”Maken jullie ook oordopjes tegen geluid?” In de meeste gevallen wordt hiermee bedoeld of onze oordoppen het gehoor volledig kunnen afsluiten. In deze blog zullen we ons antwoord hierop wat toelichten.

Aangezien gehoorschade en tinnitus een steeds groter probleem wordt in onze samenleving zijn er steeds meer mensen die oordoppen aanschaffen. Dit kunnen we natuurlijk van harte aanmoedigen, omdat deze nare aandoeningen op deze manier handig te voorkomen zijn.

Als je dan overigens voor de op maat gemaakte variant gaat, dan kun je daarnaast ook gewoon van muziek kunnen blijven genieten. In deze soort oordopjes zit namelijk een special filter dat het lawaai filtert en andere geluiden wel doorlaat. Ideaal voor uitgaan, festivals en concerten.

Toch zijn concerten niet de enige plek waar een filter handig kan zijn. Ook voor slapen of zwemmen bestaat een specifiek filter. Tevens kun je bij ons ook zelf aangeven tot in hoeverre je het geluid gedempt wilt hebben. Dus voor ieder wat wils, kunnen we eigenlijk wel zeggen.

Er zijn echter ook mensen welke ons vragen of er oordopjes tegen geluid zijn die ook echt alles dempen. Dit wordt echter lastig. Mede omdat oordoppen altijd wel wat geluid doorlaten. Hoe sterk het filter ook is, er komt altijd wel wat geluid langs de oordoppen. Er zijn wel systemen welke het gehele oor afsluiten, maar dan nog komt er geluid binnen. Bijvoorbeeld via de mond of neus.

Gelukkig is het helemaal niet nodig om jezelf letterlijk van al het geluid af te sluiten. Een setje op maat gemaakte oordoppen met een bijpassend filter is genoeg om voldoende beschermd te worden. Tenzij je van plan bent om 10 uur aan een stuk in de herrie te staan op een festival. Zelfs met oordoppen raden we aan om af en toe een pauze te nemen. Al is het maar een kwartiertje.

Ben jij nu nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Dan raden we aan om eens vrijblijvend contact op te nemen.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
gehoorbescherming op maatMeer informatie
steven van audinc
Vragen?
Wij staan voor je klaar
085-0600012
Contact formulier

© Copyright Audinc 2023