100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort
Oordoppen op de Motorbeurs 2023

Oordoppen op de Motorbeurs 2023

1 februari 2023 | Geschreven door Martijn

Motorrijden blijft een mooie bezigheid. Er komt alleen wel veel lawaai bij kijken. Ondanks dat veel rijders dit geluid prachtig vinden, is het niet altijd even goed voor je oren. Gelukkig is er een makkelijke manier om de schade te beperken. Dit kan namelijk door middel van allerlei soorten op maat gemaakte gehoorbescherming. Je kunt hiervoor terecht op een van onze aanmeetlocaties…en op de motorbeurs 2023 te Utrecht.

In deze blog vertellen we je meer over het belang van motor oordoppen. Ook vertellen we je over onze actie op de motorbeurs 2023, waarbij je oordoppen ter plekke kunt laten aanmeten.

Motor oordoppen

Wie op een motor rijdt, wordt aan veel lawaai blootgesteld. Naast het geluid wat motoren zelf maken krijg je ook te maken met windruis. Met name dat laatste is niet altijd even goed voor je gehoor. Zo zijn er meerdere onderzoeken die uitwijzen dat hierdoor al binnen 30 minuten rijden gehoorschade kan ontstaan.

Gezien niet iedere motorrijder direct last heeft van schade wordt hier vaak niet bij stilgestaan. Toch horen we steeds vaker dat mensen met gehoorschade kampen. Of tinnitus, een aandoening waarbij je continue een storend geluid in je oor hoort. Meestal is dit een piep.

Dus ondanks dat gehoorschade niet altijd meteen wordt opgemerkt is het wel degelijk iets om rekening mee te houden. Met name tinnitus komt steeds vaker voor.

Het dragen van oordoppen zorgt ervoor dat de schade enigszins beperkt wordt. Het nadeel hiervan is dat niet iedereen deze fijn vindt zitten. Bovendien loop je het risico dat je gehoorgang dusdanig wordt afgeschermd, dat je ook belangrijke verkeersgeluiden niet optimaal meer hoort.

Gelukkig zijn op maat gemaakt oordoppen een uitkomst. Deze zijn fijner om te dragen en bieden optimale bescherming. Tevens zijn ze voorzien van een filter, waarbij enkel de schadelijke geluiden gedempt worden. Zo zijn belangrijke verkeersgeluiden nog goed te horen. In sommige gevallen zelfs beter dan zonder op maat gemaakte oordoppen. Meer over motoroordoppen is te lezen op deze pagina.

Motorbeurs 2023 in Utrecht

Voordat we oordoppen kunnen maken die op jouw oren zijn afgestemd hebben we eerst een afdruk van je gehoorgang nodig. We maken deze op één van onze aanmeetlocaties, verspreidt door heel Nederland. Of komen bij jou thuis, al is dit vaak tegen een meerprijs.

We staan van 23 t/m 26 februari echter ook op de Motorbeurs in Utrecht. Je bent van harte welkom om een praatje te maken bij onze stand. We vinden het namelijk altijd interessant om de ervaringen van motorrijders te bespreken. Tevens kunnen we al je vragen beantwoorden en proefmodellen laten zien. Mocht je interesse hebben dan kunnen we ter plekke gehoorbescherming bij je aanmeten.

Naast onze stand heeft de motorbeurs in Utrecht uiteraard nog meer te bieden. Meer informatie over dit evenement is te vinden via de motorbeurs website.

Jouw vraag direct beantwoord

Ben jij niet in de gelegenheid om naar de Motorbeurs 2023 te komen? Of heb je een vraag die je liever op korte termijn beantwoord wilt hebben? Geen probleem. Je kunt altijd contact opnemen. Of een kijkje nemen op onze speciale pagina over motor oordoppen.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming voor motor
oordoppen motorMeer informatie
steven van audinc
Vragen?
Wij staan voor je klaar
085-0600012
Contact formulier

© Copyright Audinc 2023