100% custom made
Service & kwaliteit
100% Comfort
RIVM waarschuwt voor harde muziek tijdens uitgaan

RIVM waarschuwt voor harde muziek tijdens uitgaan

8 april 2018 | Geschreven door steven

Geluidsniveau Horeca

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft onlangs gewaarschuwd dat het geluidsniveau in cafés en discotheken niet hoger mag komen dan 102 decibel. Dit natuurlijk vanwege het risico op gehoorschade.

Als het gaat om bezoekers jonger dan 16 zou die grens nog lager moeten zijn, namelijk 96 dB. Jonge kinderen zouden blijkbaar nog minder kunnen hebben, voor hen is alles hoger dan 91 dB al teveel volgens het RIVM. Ook geeft men dat dit het maximale niveau voor ieder individu kan verschillen, omdat de ene persoon gevoeliger is dan de andere.

Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, die dit advies van het RIVM heeft gekregen, kan het waarderen en gaat de komende tijd in overleg met de uitgaanssector om eventuele afspraken te kunnen maken.

Ook wij zijn blij met deze ontwikkeling. Hoe meer mensen zich bewust zijn van gehoorschade, hoe beter. Toch vinden we 102 decibel nog steeds vrij hoog. Dit omdat men vanaf 80 db al risico loopt op gehoorschade. Het is daarom dat we 91 dB een veel betere grens vinden. Mits je af en toe een pauze neemt, zodat je niet te lang in het lawaai staat.

De kans is echter klein dat de gemiddelde horecabezoeker zich zoveel met gehoorschade zal bezighouden. Wat wij ergens ook begrijpen: je gaat een lekker avondje uit en wilt jezelf niet teveel zorgen maken. Toch is gehoorschade wel degelijk een ding om voor op te passen.

Wat ons betreft zijn op maat gemaakte oordopjes nog de beste oplossing. Hierdoor krijg je niet alleen de perfecte bescherming, ze zitten ook nog eens comfortabel. Dit zorgt ervoor dat je ze gewoon in kunt doen en verder niet al teveel hoeft na te denken. Ideaal dus om zorgeloos te kunnen stappen.

Meer informatie is te vinden op onze pagina gehoorbescherming muziek. Bij vragen of opmerkingen kun je natuurlijk ook altijd eens vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bekijk hier meer informatie over gehoorbescherming op maat
gehoorbescherming op maatMeer informatie
steven van audinc
Vragen?
Wij staan voor je klaar
085-0600012
Contact formulier

© Copyright Audinc 2023